ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική έρευνα με εντολή Εισαγγελέα, για την υπόθεση του Άνω Δάσους!

Θεαματική εξέλιξη στα περιουσιακά του Δήμου Χαϊδαρίου δρομολογεί η έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για την υπόθεση των ανείσπρακτων οφειλών σε γη και χρήμα από την αμαρτωλή Πράξη Εφαρμογής 2/87 (ένταξη του Άνω Δάσους στο σχέδιο πόλης). Ήδη κλήθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας ο Κώστας Ασπρογέρακας.

Για την πολύκροτη αυτή ιστορία έχετε διαβάσει πολλά από τις σελίδες της εφημερίδας μας, άλλωστε αυτό είναι στο μεγαλύτερο μέρος του το υλικό που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο συμπολίτης Κίμωνας Φουντούλης. Ο ίδιος αγωνίστηκε επί χρόνια, μαζί με τον Κώστα Ασπρογέρακα και τον Γιώργο Τερζάκη, για να αναδειχθούν οι πτυχές μιας υπόθεσης απροκάλυπτα υποβαθμισμένης και υπονομευμένης από τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου του Χαϊδαρίου, που έβλαψε την πόλη μας τόσο στο επίπεδο της πολιτικής ηθικής όσο και οικονομικά, καθώς η απώλεια εσόδων από την συγκεκριμένη υπόθεση υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου, ή σε εκατομμύρια ευρώ σε σύμφωνα με υπολογισμούς των ανωτέρω.

Ασπρογέρακας, Τερζάκης και Φουντούλης πήγαν κόντρα στο ρεύμα, όπως και ο ύλλογος του Δάσους και η Επιτροπή Κατοίκων Άνω Δάσους. Όπως αναφέραμε, ο κ. Φουντούλης πήρε την πρωτοβουλία ενημέρωσης της Εισαγγελίας, επιδιώκοντας και την ενημέρωση των πολιτών, των οργάνων του Δήμου και της Πολιτείας για τα συμβαίνοντα στο Χαϊδάρι, που “πνίγονταν στον χυλό των τοπικών πολιτικών σχέσεων προς τέρψιν των διαχρονικών συμφερόντων με αφαίμαξη των πολιτών και της δημοτικής περιουσίας”, όπως ο ίδιος μας δήλωσε.

Ο Κ. Φουντούλης ελπίζει ότι η προανακριτική διαδικασία θα έχει αποτέλεσμα: “Η εκκωφαντική αποσιώπηση των πραγματικών δεδομένων ιδιοκτησίας στην Πράξη Εφαρμογής 2/87 (πχ τα 10 στρέμματα δηλώνονταν σαν 20 ανεξάρτητα οικόπεδα των 500 τμ., ώστε να μην φορολογηθούν με τον νόμιμο υψηλό συντελεστή), αλλά και η παταγώδης αποτυχία διασφάλισης του δημόσιου/δημοτικού συμφέροντος, πρέπει να λάβει τέλος. Μακάρι η τρέχουσα διαδικασία στα όργανα της δικαιοσύνης να συμβάλει προς την κατεύθυνση ορθού προσδιορισμού και είσπραξη όλων των οφειλόμενων από τους αρχικούς οφειλέτες ιδιοκτήτες φυσικά και νομικά πρόσωπα, λειτουργώντας σαν βουκέντρα επί αδρανών και σαν ρομφαία επί ενδεχόμενων πονηρών.”

Η υπόθεση των εισφορών σε γη και χρήμα για την ένταξη του Άνω Δάσους “σέρνεται” επί 30 χρόνια, με διαπιστωμένες παρανομίες επί 15 χρόνια. Το βασικό ζήτημα είναι γιατί οι διοικήσεις και οι υπηρεσίες του Δήμου δεν καλούν τους υπόχρεους να πληρώσουν. Βαριές παραλείψεις; Αμέλεια από τις διοικήσεις; Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες; Η δικαστική έρευνα θα δείξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 
 
 
 
 

– Κεραυνός για το Χαϊδάρι! Το Εθνικό Κτηματολόγιο αμφισβητεί τα 2/3 της περιουσίας τού Δήμου

– “Οι οικοπεδοφάγοι στο Χαϊδάρι έχουν κάνει επίθεση. Δεν θα μείνουν έτσι!”

 
 
 
 
 
 

 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button