ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Η αντιδήμαρχος Ελένη Καμπόλη επικαλείται “πυρηνικό όπλο” για τα συμφέροντα του Δήμου

Άνω Δάσος. Η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο
πριν από 25 χρόνια, άφησε σοβαρότατες εκκρεμότητες,
που ακόμη και σήμερα δεν έχουν αντιμετωπιστεί!

 

 

 

 

 

 

 

“Ξεκινώ χωρίς περιστροφές, επειδή το δημοσίευμά σας με τίτλο “Δημόσια περιουσία σε κίνδυνο” μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία της Xαϊδαριώτικης κοινωνίας: Όχι μόνο δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, αλλά τα συμφέροντα του Δήμου είναι τώρα ασφαλέστερα από ποτέ, ακριβώς γιατί υπάρχει πια η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στην οποία αναφέρεσθε και η οποία “μας λύνει τα χέρια”. Χαμηλώστε τους τόνους λοιπόν.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η μάχη είναι “προνόμιο” των αντρών, σηκώνω το γάντι της πρόκλησής σας “να απαντήσω χωρίς μια μέρα καθυστέρηση” μια και η “ευθύνη μας για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης”, όπως λέτε σε δραματικούς τόνους, είναι μεγάλη.
Η αντιδήμαρχος Ελένη Καμπόλη επικαλείται "πυρηνικό όπλο" για τα συμφέροντα του Δήμου 3
Ελένη Καμπόλη, αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
Ως γυναίκα που νοιάζεται για την ποιότητα ζωής της πόλης μου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την θέση της αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, ήμουν αποφασισμένη να πολεμήσω για σοβαρότατα θέματα που είναι ανοιχτά επί χρόνια και αμαυρώνουν την πολιτική ζωή της πόλης. Ένα από αυτά είναι η πολύκροτη Πράξη Εφαρμογής 2/87 του Άνω Δάσους. Επί 25 χρόνια “σέρνεται” το πρόβλημα. Από το 2000 είναι και επισήμως γνωστό.
Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπιστεί; Ο καθένας μπορεί να κρίνει τι έγινε επί της ουσίας. Γιατί ο πολιτικός χρόνος αναλώθηκε σε “σύσταση επιτροπών” ή υποβολή ερωτημάτων σε υπηρεσίες που δήλωναν αναρμόδιες; Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ακουστεί η άποψη ότι δεν υπάρχει πια δυνατότητα αναθεώρησης της Πράξης Εφαρμογής και των Διορθωτικών της, λόγω παραγραφής, άποψη που μετά την απάντηση του ΥΠΕΚΑ κρίνεται πλέον αβάσιμη.
Δεν θέλησα να πιστέψω ως αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας -και πλέον με απτά δεδομένα δεν πιστεύω– ότι το Χαϊδάρι έχασε οριστικά την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν και να κερδίσει ό,τι του ανήκε και του ανήκει και σήμερα σε εισφορές γης ή και χρήματος. Για το λόγο αυτό έστειλα αρχικά την 15 Απρ 2011 και στην συνέχεια επανήλθα την 17-11-20111 προς την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με σχετικά έγγραφα ερωτήματα, για το θέμα της 2/87 ΠΕ.
Αποδείχτηκε ότι ήταν η κίνηση ”ματ” για τα συμφέροντα του Δήμου. Με το υπ’ αριθμ ΔΤΕ/β/52525/1015 η αρμοδιότερη υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ που μπορούσε να επιληφθεί του θέματος και με βάση πλήθος αποφάσεων ΣτΕ, γνωμοδότησε ότι «η ανάκληση διοικητικής πράξης είναι επιτρεπτή άνευ χρονικού περιορισμού, μόνο όταν, κατά την ειδικώς αιτιολογημένη κρίση της αρμόδιας αρχής, συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή η έκδοση της παράνομης πράξης, προκλήθηκε εκ δολίας ενέργειας του διοικουμένου» .
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων είναι στην πλευρά μας και ότι η επιτυχής υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου είναι εξασφαλισμένη.
Είμαι περήφανη, διότι με την πρωτοβουλία μου ό Δήμος έχει στη διάθεσή του ένα “πυρηνικό όπλο” (όσοι κατανοούν τη νομική σημασία του εγγράφου δεν θα θεωρήσουν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό μου) για την υπεράσπιση των δικαίων του στο Άνω Δάσος.
Είμαι βέβαιη ότι η δημοτική αρχή θα το ενεργοποιήσει για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα στους μη εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες, παρά μόνο σε όσες δηλώσεις ιδιοκτησίας μεγαλοϊδιοκτητών υποβλήθηκαν για διορθωτικές πράξεις ή ιδιοκτησίες που μέχρι και σήμερα εμφανίζονται ως αγνώστων, ώστε να πάρει ο Δήμος ό,τι του ανήκει, προς όφελος όλων των πολιτών του Χαϊδαρίου, αλλά και για να αποκατασταθεί η πολιτική τιμή όσων ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης.”
Ελένη Καμπόλη
αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
Απάντηση εφημερίδας: Η Αντιδήμαρχος απάντησε άμεσα και αυτό την τιμά. Αυτό που περιμένουμε όμως είναι όχι μόνο η απάντηση, αλλά και οι συγκεκριμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, ο οποίος “έχει το μαχαίρι για να κόψει το πεπόνι”, δηλαδή να λήξει την απαράδεκτη εκκρεμότητα που ακούει στο όνομα Πράξη Εφαρμογής του Άνω Δάσους. Περιμένουμε, φυσικά, και την δική του εκδοχή για την κατάσταση. 
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” παρακολουθεί στενά και κάθε καθυστέρηση ή λοξοδρόμηση θα τύχει της άμεσης καλόπιστης κριτικής μας. Άλλωστε, αυτό που κρίναμε αρνητικά είναι η πολύμηνη καθυστέρηση στην ανάληψη της τελικής πρωτοβουλίας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button