ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μια πολύ περίεργη απώλεια εγγράφων από το αρχείο της δημοτικής περιουσίας

Μια ιστορία που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν -τουλάχιστον- περίεργη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την περιουσία του Δήμου Χαϊδαρίου, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα”, καθώς ιδιώτες διεκδικούν σημαντικά κομμάτια της, στο πλαίσιο της οριστικής κατάρτισης του Κτηματολογίου. Την επίκαιρη ερώτηση για εξαφάνιση εγγράφων από το αρχείο της δημοτικής περιουσίας έκανε ο Κώστας Ασπρογέρακας, γεγονός που επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας ο Τάσος Λυμπέρης. Πάντως από την πλευρά της η δημοτική αρχή, που δίνει έναν δύσκολο αγώνα, καθώς στα δικά της χέρια έμελλε να βρεθεί η καυτή πατάτα της υπεράσπισης της δημοτικής περιουσίας, καθησυχάζει ότι ο Δήμος είναι σε θέση να βγάλει πέρα με την επίθεση οικοπεδοφάγων, όπως χαρακτήρισε κάποιες διεκδικήσεις. 

Ο Κώστας Ασπρογέρακας, αφού σημείωσε πως  στο παρελθόν έγινε σημαντική δουλειά για το θέμα της δημοτικής περιουσίας από τον κ. Θοδωρή Σπηλιώτη, ζήτησε
να μάθει αν υπάρχει ακόμα στον Δήμο το αρχείο του, που περιείχε πληθώρα σημαντικών στοιχείων, εξαιρετικά χρήσιμων στην παρούσα σύγκρουση με διεκδικητές, στην οποία θα κριθεί το μέλλον ακινήτων του Δήμου. Υποστήριξε μάλιστα πως αν δεν υπάρχει ακέραιο το αρχείο, θα πρέπει να διαταχθεί διοικητική έρευνα, διότι δεν επιτρέπεται να χάνονται τόσο σημαντικά στοιχεία, όπως είχε χαθεί και παλιότερα το περιουσιολόγιο του Δήμου, που παρέδωσε ο αείμνηστος δήμαρχος Δημήτρης Σκαμπάς, περίπου στα μέσα της δεκαετίας
του 1980.

Μ. Σελέκος: “Έχουμε στοιχεία για να αντιμετωπίσουμε τους οικοπεδοφάγους” 

Απαντώντας ο δήμαρχος
Μιχάλης Σελέκος, αναφέρθηκε στη διαδικασία του Κτηματολογίου, λέγοντας πως έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτό το
θέμα η Τεχνική και η Νομική Υπηρεσία του
Δήμου, καθώς επίσης και το Τοπογραφικό Τμήμα, με την υποστήριξη νομικού συνεργάτη.

Ο κ. Σελέκος δήλωσε ότι η πλευρά του Δήμου προέβαλε ισχυρά επιχειρήματα σε όλες
τις ενστάσεις που έγιναν από ιδιώτες σε βάρος του. Σημείωσε μάλιστα πως παλιότερα ο αντιδήμαρχος κ. Βορέας είχε υποστηρίξει πως οποιαδήποτε αμφισβήτηση κατά ιδιοκτησίας του Δήμου από παλιούς οικοπεδοφάγους μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτοί έχουν φτάσει στο σημείο, όπως είπε, να διεκδικούν ακόμα και δημόσιους -επί δεκαετίες- χώρους.
Πρόσθεσε πως έχουν αξιοποιηθεί όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, ενώ τις
προηγούμενες ημέρες η δημοτική αρχή είχε επαφή με τον πρώην δήμαρχο Κυριάκο
Ντηνιακό, για το θέμα του Προφήτη Ηλία. «Αξιοποιούμε όλα τα στοιχεία και τις
πληροφορίες», κατέληξε ο δήμαρχος.

Τ. Λυμπέρης: “Γυρνούν αρουραίοι στα υπόγεια του Δήμου;”

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επικοινώνησε με τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Τάσο Λυμπέρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το αρχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Ασπρογέρακας το οργάνωσε σε συνεργασία με τον κ. Σπηλιώτη και το άφησε σε γραφείο στο υπόγειο τού Δημαρχείου. Όμως μεγάλο μέρος των εγγράφων του χάθηκε κατά το μεταβατικό στάδιο αλλαγής μεταξύ της διοίκησης Μαραβέλια και της νέας διοίκησης Σελέκου. “Γυρνούν αρουραίοι στα υπόγεια του Δήμου;”, αναρωτήθηκε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος επίσης ζητάει να γίνει έρευνα για την τύχη επίμαχων εγγράφων του αρχείου αυτού, καθώς και ευθυνών για την απώλειά τους.

Τα θέματα της δημοτικής περιουσίας έχουν καταταλαιπωρήσει επί δεκαετίες τον Δήμο μας. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να κάνει βαθιά τομή, με την ιατρική έννοια του όρου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button