ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ελένη Καμπόλη: Να εισπράξουμε χωρίς χρονοτριβή ό,τι μάς χρωστούν σε γη και χρήμα

Σήμα για άμεση διεκδίκηση όσων οφείλουν στον Δήμο μεγαλοϊδιοκτήτες του Χαϊδαρίου, από την Πράξη Εφαρμογής 2/87 του Άνω Δάσους, έστειλε η Ελένη Καμπόλη, νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τέως Τεχνικής Υπηρεσίας. Η παρέμβασή της στην πολύκροτη υπόθεση, που σέρνεται κατά απαράδεκτο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια, έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς η δημοτική αρχή δείχνει μια ακατανόητη αναβλητικότητα στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου, με αποτέλεσμα τα χρήματα (και οικόπεδα) που ανήκουν στους δημότες να μην  μπαίνουν στο δημοτικό ταμείο.
Η δήλωσή της έγινε στο διαδίκτυο, σε συζήτηση – σχολιασμό του δημοσιεύματός μας “Εξεταστική” Επιτροπή για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, στο οποίο προχωρήσαμε με αφορμή την πολλοστή τα τελευταία 13 χρόνια (!) συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας, πάντα χωρίς να προχωράει η υπόθεση. Η κ. Καμπόλη αναφέρεται σε δύο σημαντικές γνωματεύσεις (της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ και της της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας) που ανάβουν το πράσινο φως στον Δήμο να εισπράξει ό,τι του χρωστούν, αντίθετα από την άποψη κάποιων πολιτικών στο Χαϊδάρι που διατύπωσαν την άποψη ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί! Σημειώνει ότι το θέμα είναι ώριμο πια, ώστε δεν χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες για να εισπραχθούν τα διαφυγόντα από τον Δήμο.
Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία της διαδικτυακής συζήτησης της κ. Καμπόλη με τον κ. Μπάμπη Δούμουρα, εκπρόσωπο της Επιτροπής Κατοίκων του Άνω Δάσους,
Μπάμπης Δούμουρας: Η Πράξη Εφαρμογής 2/87 ήταν η μεγαλύτερη απάτη και λεηλασία που έγινε σε βάρος της δημοτικής περιουσίας και δεν ξεπλένεται με το να “στήνονται” αλλεπάλληλες επιτροπές – παρωδία. Δεν είναι δυνατόν να δίκαιη και σωστή λύση όταν σε αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν και μέλη που η Πράξη Εφαρμογής 2/87  είναι δημιούργημά τους και να μιλούν για παραγραφή και να μην συμμετέχει η πρώην αντιδήμαρχος, που λέει ότι τίποτα δεν παραγράφεται! Περιέργως, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, που επανειλημμένως έχουν προκληθεί από εμάς δεν παίρνουν θέση. Τυχαίο; Μόνο για ανούσιες κοκορομαχίες για το πού θα στηθούν περίπτερα και θέσεις στάθμευσης είναι η αποστολή τους; Επίσης, είναι λίγο άδικο από πλευράς μεγεθών να βρίσκεται σήμερα στη φυλακή κάποιος για 1.000 ευρώ και κάποιοι άλλοι, που ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ τη δημοτική περιουσία να είναι έξω!  Γι’ αυτό λοιπόν εμείς, με πολύ θυμό και οργή, λέμε: Φτάνει πια, όχι στη συγκάλυψη, όχι άλλο εμπαιγμό, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, μην ασελγείτε πάνω μας, το κάνετε κατά συρροή επί 25 χρόνια!
 
Ελένη Καμπόλη: Αγαπητέ Μπάμπη, πραγματικά χαίρομαι για το μεγάλο σου ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την Δημοτική Περιουσία και συγκεκριμένα για την πράξη εφαρμογής 2/87. Οφείλω να σε ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης επί της αντιδημαρχίας μου στην Τεχνική Υπηρεσία. Κατόπιν συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Περιουσίας τον Απρίλιο του 2011, όπου και αναφέρθηκε από μέλη της ότι έχουν παρέλθει οι χρόνοι για την διεκδίκησή της, όφειλα να αλληλογραφήσω με τις πλέον αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα με την Νομική του Υπηρεσία, επισυνάπτοντας και γνωμοδοτήσεις συνεργατών του Δήμου και αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορούσε την 2/87. Αυτό το αναφέρω και στην συνεδρίαση της 18/4/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και κατέθεσα τα σχετικά έγγραφα στο προεδρείο. Κατόπιν πιέσεων και αλληλογραφίας (σχετικά έγγραφα είναι στην διάθεσή σου) προς το ΥΠΕΚΑ, απάντησαν τον Δεκέμβριο του 2011 (το αστείο είναι ότι απάντησαν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν χειριστεί την ένταξη του Άνω Δάσους στο σχέδιο). Οι οδηγίες ήταν ότι, εφόσον υπάρχει πλάνη περί τα πράγματα και έχει θιχτεί και ζημιωθεί ο Δήμος, να διεκδικήσουμε την περιουσία μας. Ζητήθηκαν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας δύο φορές και μάς απάντησαν ότι τις έχει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Έπρεπε να έχουμε και την γνώμη της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Δ/νσης Ποιότητας Ζωής – Χωρικού Σχεδιασμού και Πολεοδομικών Θεμάτων, όπου και στάλθηκε έγγραφο την 28-1-2013 με αρ. πρ. 3282, ενώ συγχρόνως η Υπηρεσία συγκέντρωνε στοιχεία. Κατόπιν πολλών πιέσεων και επισκέψεων στην αρμόδια υπηρεσία, στην Αγ. Παρασκευή, η απάντηση ήρθε στις 9 Αυγούστου 2013, με αρ. πρ. 13326. Όλα είναι ΩΡΙΜΑ πιά, δεν χρειάζεται τίποτε ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ, το ΔΙΚΙΟ είναι με το μέρος του Δήμου και πρέπει να ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ τα ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ.


Μπάμπης Δούμουρας: Κυρία ΚΑΜΠΟΛΗ και εγώ χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα μας δίνετε απάντηση. Τους μεγαλοϊδιοκτήτες, που κατά δήλωση και του κ. Δημάρχου ΠΑ-ΡΑ-ΠΛΑ-ΝΗ-ΣΑΝ με λανθασμένα στοιχεία τις υπηρεσίες του Δήμου, κάποιοι τους “προστάτεψαν” προκλητικά και, αν κρίνουμε τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, το ίδιο κάνει δυστυχώς και η δική σας δημοτική αρχή κ. ΚΑΜΠΟΛΗ. Δημοτική αρχή που και εγώ στήριξα με την ελπίδα για μια χρηστή διοίκηση και για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, όπως η ΠΕ/87. Τώρα όσο για την ουσία της υπόθεσης, επειδή εισήλθε σε φάση νομική και τεχνική, η Επιτροπή μας παρακάλεσε δημόσια τον κ. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ να μας εκπροσωπεί νομικά, όπως και τον κ. ΤΕΡΖΑΚΗ σε τεχνικά θέματα και με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά για την πολύτιμη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας, αν και από μόνοι τους το θεωρούν και δική τους υποχρέωση και προσφορά στα κοινά. Τέλος, θα θυμάστε, γιατί το ζήσατε κ. ΚΑΜΠΟΛΗ, ότι για να μπούμε στον χώρο του πρώην νταμαριού, στον Δημοτικό χώρο που κάποιοι το θεωρούσαν δική τους περιουσία, μόνο τα ΜΑΤ δεν ήρθαν. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση και οφείλεται στο πείσμα και στην επιμονή των κατοίκων που δεν γονατίσαμε στα συμφέροντα κανενός και “γλιτώσαμε” και τον Δήμο από αποζημιώσεις αρκετών εκατομμυρίων. Τι να κάνουμε, σε εμάς έλαχε να αντικαθιστούμε και τις ανύπαρκτες Δημοτικές παρατάξεις που κωφεύουν συστηματικά για το θέμα.

Ζητείται πολιτική βούληση

Είναι σαφές πια ότι η είσπραξη των οφειλόμενων στον Δήμο σε γη και χρήμα (η συνολική αξία με τους μετριότερους υπολογισμούς είναι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης του δημάρχου. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καθυστέρηση αυτή, που έχει βαρύτατες συνέπειες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Το έχουμε ξαναγράψει: Ο δήμαρχος θα αναγκαστεί να άρει την απαράδεκτη εκκρεμότητα. Μόνο που τώρα πια, μετά την παρέλευση τόσων χρόνων, θα το κάνει με την πολιτική εικόνα του “συρόμενου”…

Ελένη Καμπόλη: Να εισπράξουμε χωρίς χρονοτριβή ό,τι μάς χρωστούν σε γη και χρήμα 2
Η Επιτροπή Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας συνεδρίασε για την Πράξη Εφαρμογής 2/87 στις 6 Νοεμβρίου με τη νέα της σύνθεση. Χειροπιαστό αποτέλεσμα κανένα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button