ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Χάνεται η περιουσία του Δήμου και αυτοί… αγρόν αγοράζουν”

Πανοραμική άποψη του ΑΝΩ ΔΑΣΟΥΣ (από το profil του κ. Μπάμπη Δούμουρα στο fb)

Σαν ηλεκτροσόκ λειτούργησε η δήλωση του Κώστα Ασπρογέρακα που αναρτήσαμε στις αρχές Δεκέμβρη 2013 με το τίτλο  “Βόμβα Ασπρογέρακα: Λείπουν 11 εκατομμύρια από το ταμείο του Δήμου!”  για την δυνατότητα είσπραξης τους από μεγαλοϊδιοκτήτες στη περιοχή του ΑΝΩ ΔΑΣΟΥΣ.H δημοτική αρχή έφερε εσπευσμένα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Δεκεμβρίου! Εκεί ο Κώστας Ασπρογέρακας και ο Γιώργος Τερζάκης τεκμηρίωσαν με νομοτεχνικά στοιχεία και πολιτική ανάλυση ότι πρόκειται για το κορυφαίο θέμα τής πόλης, με πολύ μεγάλες διαστάσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές.

Δημοσιεύουμε το σχόλιο στο fb του συμπολίτη μας κ. Μπάμπη Δούμουρα, που ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Δούμουρας είναι ενεργό στέλεχος της Επιτροπής κατοίκων του Άνω Δάσους, που αγωνίζεται για την άρση της πολύχρονης εκκρεμότητας στην απόδοση εισφοράς σε γη και χρήμα από μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής κατά την ένταξής της στο σχέδιο.Θα συνεχίσουμε με πληρέστερο ρεπορτάζ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕ/87, ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 27 ΧΡΟΝΙΑ!!! 
 
Και αντί λόγω της σοβαρότητας, να ήταν το μοναδικό σε ημερήσια διάταξη το προεδρείο το έβαλε έκτο και τελευταίο!
 
Με την απουσία του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Με την απουσία του ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ (?) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!
Με την απουσία αρκετών ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!

 

 
Αλλά με παρόντες τον Σύλλογο και τους κατοίκους. Ακούσαμε με πολύ σοβαρότητα και προσοχή την ανάλυση και τεκμηρίωση των θέσεων των κ. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ και ΤΕΡΖΑΚΗ, ο οποίος εξέπληξε με το πόσο γνώστης είναι του θέματος, όταν μιλούσε για 15 λεπτά και αναφερόταν σε ιδιοκτησίες, σε νόμους, σε ημερομηνίες κλπ, χωρίς να κρατά σημειώσεις. Αλλά το αν έπεισαν η όχι, δεν είναι δικό μας θέμα να το κρίνουμε.
Όμως εμείς αυτό που διαπιστώσαμε και κρίνουμε είναι η κάθοδος της Προέδρου από την έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιατί;
Εκφράζουμε την έκπληξή μας και την απορία μας, καθώς για ένα τόσο σοβαρό γεγονός, δεν πήραν θέση 2 δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ο ένας μάλιστα αποχώρησε λίγο πριν την συζήτηση! Γιατί τέτοια απαξίωση;
Ακούστηκε περίπου να λέγεται από δημοτικό σύμβουλο τής πλειοψηφίας: Και 200.000 ευρώ να είναι φέρτε τα, γιατί μας σώνετε!!! 


Είδαμε την χαλαρότητα, σχεδόν θυμηδία των ολίγων που ομίλησαν με αναφορά στα 27 χρόνια, λες και έλεγαν χτες και προχτές, χωρίς να έχουν ίχνος ντροπής και να κοκκινίζουν.

Και τέλος είδαμε την βιασύνη της προέδρου της μειοψηφίας να το “ξεπετάξουμε” στα γρήγορα το θέμα. Άλλωστε και τι να έκανε, πέντε έξι άτομα είχαν μείνει στην αίθουσα και οι τελευταίες προτάσεις γινόντουσαν στα όρθια!!!

Δεν πειράζει, όσοι νομίζουν ότι εμείς θα το αφήσουμε το θέμα είναι πολύ γελασμένοι, θέσαμε και εμείς ερωτήματα και περιμένουμε απάντηση.

Μπάμπης Δούμουρας

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button