ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

“Ξεχασμένα εκατομμύρια”: Αυστηρή προειδοποίηση από τον Σύλλογο Δάσους

Φουσκώνει η οργή και αντίδραση για τα “ξεχασμένα εκατομμύρια” από την Πράξη Εφαρμογής 2/87 του Άνω Δάσους. Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ο Κώστας Ασπρογέρακας και ο Γιώργος Τερζάκης τεκμηρίωσαν την δυνατότητα είσπραξης κολοσσιαίων ποσών από μεγαλοϊδιοκτήτες, που θα μπορούσαν να κρατήσουν την πόλη ζωντανή, αποτέλεσε την θρυαλλίδα που προκάλεσε έκρηξη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και κίνησε ένα διαρκώς ογκούμενο κύμα διεκδίκησης.
 
"Ξεχασμένα εκατομμύρια": Αυστηρή προειδοποίηση από τον Σύλλογο Δάσους 2
Αν είχαν τηρηθεί οι νόμοι, η όψη της νεότερης συνοικίας τής πόλης θα ήταν τελείως διαφορετική. Σήμερα λείπουν οι ελεύθεροι χώροι, ενώ λείπουν από το ταμείο του Δήμου και… μερικά εκατομμύρια. Από το 2008 “παλεύει” το θέμα η εφημερίδα μας. Έρχεται η ώρα της δικαίωσης για την πόλη.
 
Σε χτεσινή συνεδρίασή του ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους πήρε σαφή θέση, ζητώντας προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων και ταχεία ολοκλήρωση των ενεργειών της δημοτικής αρχής, άλλως θα προσφύγει σε δημόσιες αρχές. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα εκ νέου σε επιτροπή μελέτης (;), που συνεπάγεται νέα έξοδα και νέα χρονοτριβή. Το ανεξήγητο είναι ότι στην απόφασή της αυτή είχε την υποστήριξη ικανού μέρους τής αντιπολίτευσης!
Τον περασμένο Μάρτιο, το “Χαϊδάρι Σήμερα” είχε γράψει σε σχετικό δημοσίευμα ότι ο δήμαρχος θα αναγκαστεί πολιτικά συρόμενος να εισπράξει τα χρήματα (Ντοκουμέντο για τη δημοτική περιουσία. Ο δήμαρχος παίρνει άριστα στα λόγια και μηδέν στην πράξη!).
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο πια.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του Δάσους είναι η εξής: 
Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαϊδαρίου
 
Θέμα: Πράξη Εφαρμογής 2/87 Άνω Δάσους Χαϊδαρίου
 
Μετά την από 30/12/2013 συνεδρίαση του Δημοτικου Δ.Σ., στην οποία συζητήθηκε και η επί πολλά χρόνια εκκρεμούσα υπόθεση της λανθασμένης ένταξης της περιοχής του Άνω Δάσους Χαϊδαρίου με την Π.Ε. 2/87 και στην οποία παρίστατο η πλειονότης των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε με παρέμβαση του μέλους μας και τ. Προέδρου του Συλλόγου Καπετανίδη Στράτου, αφού συνήλθε έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας αναφέρουμε τα παρακάτω: 
 
1. Μετά την όποια υλοποίηση των αποφάσεων που λάβατε στο τελευταίο Δ.Σ. για την πανθομολογουμένως κάκιστη εφαρμογή της Π.Ε. 2/87, η οποία προκάλεσε την τεράστια απώλεια εσόδων στον Δήμο, περισσότερη από 11.000.000 ευρώ, όπως αναλυτικότατα νομικοοικονομοτεχνικά ανέπτυξαν ο νομικός και επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Δήμου κ. Κώστας Ασπρογέρακας και ο πολιτικός μηχανικός και συνδημότης μας κ. Γεώργιος Τερζάκης, συμφωνούμε απόλυτα με την παρέμβαση – τοποθέτηση του μέλους μας κ. Καπετανίδη, ότι τα όποια γενικότερα έσοδα προκύψουν από τις ενέργειες ανάταξης του όλου προβλήματος, πρέπει να διατεθούν στην αδικηθείσα περιοχή, διότι έχει στερηθεί παρανόμως των αναλογούντων κοινόχρηστων χώρων και των έργων υποδομής ολοκλήρωσης της ένταξης στο σχέδιο πόλεως. Επειδή θεωρούμε το αίτημά μας δίκαιο, νόμιμο και ηθικό, ζητούμε από την Διοίκηση του Δήμου να τοποθετηθεί και δεσμευτεί εγγράφως στο αίτημά μας.
 
2. Επίσης ζητούμε τα πλήρη αντίγραφα των πρακτικών του προαναφερθέντος Δ.Σ. για να τα μελετήσουμε αναλυτικότερα και να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες που θα προασπίζουν τα δίκαια αιτήματά μας, καθώς και την συνεχή ενημερωσή μας για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνετε και όποιες ενέργειες υλοποιείτε για το όλο θέμα.
 
3. Ευελπιστούμε ότι σε ένα εύλογο διάστημα 15 ημερών θα έχουμε τις έγγραφες θέσεις – δεσμεύσεις και έμπρακτες ενέργειές σας, σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να κοινοποιήσουμε το όλο πρόβλημα – αίτημά μας στον Συνήγορο του Πολίτη και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για την περαιτέρω διερεύνηση και δίκαιη επίλυση του επί 30 και πλέον χρόνια λιμνάζοντος προβλήματος. 
 
ΧΑΪΔΑΡΙ 10-1-2014
 
Πρόεδρος ΔΣ                                                      Γραμματέας ΔΣ
 
Νίκος Καρατζάς                                                   Χαρά Λεμονή
 

Χαϊδάρι Σήμερα Στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης προσέφυγε ο Σύλλογος Δάσους 1
Στιγμιότυπο από δενδροφύτευση μαθητών του 11ου Δημοτικού σε ελεύθερο χώρο του Άνω Δάσους, για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του. Διοργάνωσαν ο ΑΣΔΑ, η Επιτροπή Κατοίκων Άνω Δάσους και η εφημερίδα μας. 
Αναδημοσιεύουμε και το σχόλιο του μέλους της Επιτροπής Κατοίκων του Άνω Δάσους, κ. Μπάμπη Δούμουρα, για την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕ/87, ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 27 ΧΡΟΝΙΑ!!! 
 
Και αντί λόγω της σοβαρότητας, να ήταν το μοναδικό σε ημερήσια διάταξη το προεδρείο το έβαλε έκτο και τελευταίο!
 
Με την απουσία του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!
Με την απουσία του ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ (?) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!
Με την απουσία αρκετών ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!

 

 
Αλλά με παρόντες τον Σύλλογο και τους κατοίκους. Ακούσαμε με πολύ σοβαρότητα και προσοχή την ανάλυση και τεκμηρίωση των θέσεων των κ. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ και ΤΕΡΖΑΚΗ, ο οποίος εξέπληξε με το πόσο γνώστης είναι του θέματος, όταν μιλούσε για 15 λεπτά και αναφερόταν σε ιδιοκτησίες, σε νόμους, σε ημερομηνίες κλπ, χωρίς να κρατά σημειώσεις. Αλλά το αν έπεισαν η όχι, δεν είναι δικό μας θέμα να το κρίνουμε.
Όμως εμείς αυτό που διαπιστώσαμε και κρίνουμε είναι η κάθοδος της Προέδρου από την έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιατί;
Εκφράζουμε την έκπληξή μας και την απορία μας, καθώς για ένα τόσο σοβαρό γεγονός, δεν πήραν θέση 2 δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι ΔΗΜΑΡΧΟΙο ένας μάλιστα αποχώρησε λίγο πριν την συζήτηση! Γιατί τέτοια απαξίωση;
Ακούστηκε περίπου να λέγεται από δημοτικό σύμβουλο τής πλειοψηφίας: Και 200.000 ευρώ να είναι φέρτε τα, γιατί μας σώνετε!!! 

Είδαμε την χαλαρότητα, σχεδόν θυμηδία των ολίγων που ομίλησαν με αναφορά στα 27 χρόνια, λες και έλεγαν χτες και προχτές, χωρίς να έχουν ίχνος ντροπής και να κοκκινίζουν.

Και τέλος είδαμε την βιασύνη της προέδρου της μειοψηφίας να το “ξεπετάξουμε” στα γρήγορα το θέμα. Άλλωστε και τι να έκανε, πέντε έξι άτομα είχαν μείνει στην αίθουσα και οι τελευταίες προτάσεις γινόντουσαν στα όρθια!!!

Δεν πειράζει, όσοι νομίζουν ότι εμείς θα το αφήσουμε το θέμα είναι πολύ γελασμένοι, θέσαμε και εμείς ερωτήματα και περιμένουμε απάντηση.

Μπάμπης Δούμουρας

Άλλα σχετικά δημοσιεύματά μας:

 

– ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Δημόσια περιουσία σε κίνδυνο. Γιατί δεν ενεργεί η δημοτική αρχή; Στο φως στοιχεία φωτιά

– Η αντιδήμαρχος Ελένη Καμπόλη απαντά στην πρόκλησή μας: “Τα συμφέροντα του Δήμου είναι τώρα ασφαλέστερα παρά ποτέ”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button