ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Κώστας Ασπρογέρακας: Μιχάλη, υπάρχουν και τα “ξεχασμένα” εκατομμύρια του Άνω Δάσους…

Γράφει ο Κώστας Ασπρογέρακας
Χαϊδάρι Σήμερα Επιτροπή Κατοίκων Άνω Δάσους: "Ευχαριστούμε για την καταλυτική και λυτρωτική παρέμβαση" 1

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2015 τέθηκε προς συζήτηση από τη σημερινή δημοτική αρχή το ζήτημα για το οποίο είχε δεσμευτεί η ίδια ως αντιπολίτευση, αλλά προεκλογικά, του διαχειριστικού ελέγχου στα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τουλάχιστον. 
 
Η θέση του δημάρχου κ. Σελέκου κυριολεκτικά εξέπληξε: Επέμεινε στην άποψη ότι “ο έλεγχος θα γίνει και πάλι, όπως και προηγούμενα, από ορκωτούς λογιστές, γιατί αν επιχειρηθεί διαχειριστικός έλεγχος υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο Δήμος” (;). Το έχει δηλώσει και στην εφημερίδα αυτή.
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι γνωρίζει και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας την διαφορά μεταξύ των πιο πάνω ελέγχων (διαχειριστικού – ορκωτών λογιστών).
Μάλιστα διάνθισε την τοποθέτησή του με φράσεις του είδους, απευθυνόμενος στον Β. Ντηνιακό:
– “γιατί ο δήμαρχος κ. Ντηνιακός δεν έκανε διαχειριστικό έλεγχο στον δήμαρχο κ. Σπηλιόπουλο;”
– “αν ο διαχειριστικός έλεγχος βγάλει αρνητικά αποτελέσματα, κάποιοι (;) πρέπει να κρυφτούν”.
Είπε και άλλα “ενδιαφέροντα”, που θυμίζουν την αλήστου μνήμης φράση “και σεις βασανίζετε τους μαύρους”.
Στην συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2015, τέθηκε από εμένα, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα των διεκδικούμενων αποζημιώσεων των εισφορών γης και χρήματος από μεγάλες ιδιοκτησίες στο Άνω Δάσος, ύστερα από την κύρωση της πράξης εφαρμογής.
Είναι ζήτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και στην συζήτηση για τον απολογισμό Δήμου, που σύμφωνα με επιεικείς εκτιμήσεις εγγίζει το ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η προηγούμενη δημοτική αρχή, με απόφασή της, ανέλαβε την υποχρέωση ν’ αναθέσει την υπόθεση αυτή σε ειδικευμένο νομοτεχνικό γραφείο, για να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να επιδιώξει την είσπραξη των δικαιούμενων από τον Δήμο ποσών.
Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα στιγμή είναι ότι κανένα ποσό δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2015, έστω και συμβολικά – διεκδικητικά, από την πιο πάνω απαίτηση. Ακόμη, σημασία έχει ότι το ζήτημα αυτό συνδέεται άμεσα με τυχόν υφιστάμενες ευθύνες για την αμέλεια, τουλάχιστον, που έχει επιδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια για την δρομολόγηση και επίλυση του θέματος, που θα είχε αποφέρει σημαντικό ύψος εσόδων στα ταμεία του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα, καίρια και αποφασιστικά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της πόλης, στην δεδομένη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, το πιο πάνω ζήτημα συνδέεται άμεσα με τον διαχειριστικό έλεγχο, αφού αυτός θα αναδείξει σε όλο της το μέγεθος την δεδομένη ολιγωρία για την μη επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, ώστε, δυστυχώς, να “σέρνεται” μέχρι και σήμερα, με σοβαρότατο τον κίνδυνο, σε τελική ανάλυση, την απώλεια αυτού του σημαντικού εσόδου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button