ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους Δυτικής Αθήνας – Ποια ζητήματα έθεσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός

Για τις “επιδόσεις” του Κυριάκου Μητσοτάκη σαν βουλευτή Δυτικής Αθήνας έχουμε γκρινιάξει πολλές φορές. Να όμως που έδειξε το ενδιαφέρον του, πραγματοποιώντας σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής μας στο Περιστέρι. Στο “τραπέζι” μπήκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η περιφέρεια και κάθε Δήμος ξεχωριστά.

Θυμίζουμε ότι οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον Νοέμβριο του 2020, προκειμένου να του θέσουν το πρόβλημα της χωματερής της Φυλής, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Βαγγέλης Ντηνιακός ζητούσε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για ειδική χρηματοδότηση της Δυτικής Αθήνας από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά την έναρξη της χτεσινής σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συνάντησε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ τον Βαγγέλη Ντηνιακό, που του έθεσε υπόψη τον προβληματισμό της Δυτικής Αθήνας σχετικά με την συμμετοχή της στους αναπτυξιακούς πόρους και εκεί ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια συνάντηση με τους δημάρχους, η οποία πράγματι υλοποιήθηκε σε σύντομο χρόνο. Το αν αυτό οφείλεται σε πραγματικό ενδιαφέρον ή στο ενδεχόμενο εκλογών ή αποτελεί εισήγηση του επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ ή όλα μαζί, είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης του καθενός.

Το γεγονός πάντως είναι ότι η σύσκεψη έγινε και ότι ο Κ. Μητσοτάκης την είδε σαν μια “ευκαιρία να μπορέσω να δώσω κι εγώ κάτι πίσω σε μία περιοχή με την οποία αισθανόμουν πάντα ότι είχα ιδιαίτερες σχέσεις, με τίμησε και με τιμά πάρα πολλά χρόνια», όπως σημείωσε ο ίδιος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τους δήμους και για τα οποία η συνδρομή της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυσή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως ο ίδιος είναι ενημερωμένος προσωπικά, μιας και αποτελεί συνειδητή του επιλογή από το ξεκίνημα της πολιτικής του σταδιοδρομίας να πολιτεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ σήμερα είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε περιοχή, όπως, μεταξύ άλλων, για τα δίκτυα ύδρευσης, για τα έργα οδοποιίας, για τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης που χρειάζονται υπογειοποίηση των καλωδίων, αντιπλημμυρικά, για τις δυσκολίες στον τομέα της Υγείας, αλλά και για τη διασύνδεση των περιοχών με το Μετρό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, μεταξύ άλλων, έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης της ιστορικής αδικίας σε βάρος της “δυτικής όχθης” και της άμβλυνσης των ανισοτήτων, επισημαίνοντας την απόσταση που χωρίζει την περιοχή μας στο ύψος των διατιθέμενων πόρων από τον Βόρειο και Νότιο τομέα της Αθήνας, εστιάζοντας στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, στο οποίο έχουν υποβληθεί από τον Δήμο μας προτάσεις – μελέτες και πρέπει να αρχίσουν να εγκρίνονται.

Ειδική αναφορά έκανε στην απόδοση της προβλήτας 4 του Ναυπηγείου στον λαό της Δυτικής Αθήνας, στην οποία ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν πρόκειται να κάνει πίσω, με την υποσημείωση ότι είναι επιθυμητή η λειτουργία του Ναυπηγείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος.

Ειδική σημασία έχει κατά τη γνώμη μας ότι συμμετείχε ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Να πανηγυρίζουμε ή “να ανάψουμε τσιγάρο”, κ. Βαρβιτσιώτη; // Περιφέρεια Αττικής: Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου έργο πρώτης προτεραιότητας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button