ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δρομοκαΐτειο: Γιατρός “μοίραζε” θετικά τεστ κορωνοϊού σε υγιείς

Μια ακόμη ανήθικη, παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πράξη επαγγελματία υγείας αποκαλύφθηκε, αυτή τη φορά στο Δρομοκαΐτειο.

Πρωταγωνιστής στη νέα υπόθεση παραποίησης και πλαστογραφίας στοιχείων, που δημοσιοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είναι γιατρός που κατά τον μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό εξέδιδε ψευδώς θετικά αποτελέσματα και τα διακινούσε σε άτομα εκτός νοσοκομείου.

Στην απίστευτη καταγγελία προχώρησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είναι και εργαζόμενος του νοσοκομείου, αποκάλυψε πως η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου, σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων, ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα που δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο και δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν.

Για τον επίορκο γιατρό διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαίτειο και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στον γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας εργαζόμενος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα συγκέντρωσαν στοιχεία και διέταξαν ΕΔΕ ενώ θα στείλουν τον φάκελο και στον εισαγγελέα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button