ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Β. Ντηνιακός: Ειδική χρηματοδότηση για τη Δυτική Αθήνα από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για ειδική χρηματοδότηση της Δυτικής Αθήνας από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδριακή διαδικασία της ΚΕΔΕ για τους Δήμους της Αττικής. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου,Βαγγέλης Ντηνιακός, μιλώντας στην συνεδρίαση, κατέθεσε την πρόταση «να καταρτιστεί με ευθύνη της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Αττικής ένα σχέδιο αυτόνομης αναπτυξιακής χρηματοδότησης των Δυτικών περιοχών της Αττικής, ως επιμέρους άξονας μέσα στο Ταμείο Ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Το Ταμείο Ανάπτυξης είναι το έκτακτο αναπτυξιακό πρόγραμμα που μόλις εγκρίθηκε από την ΕΕ και περιλαμβάνει οικονομικές ενισχύσεις ύψους 32 δισεκατομμυρίων Ευρώ για την Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε «στην ανάγκη άμβλυνσης των μεγάλων ανισοτήτων ανάμεσα στις δικές μας πόλεις και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο», τονίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και όλων των αιρετών της περιοχής. Η άμβλυνση αυτών των ανισοτήτων, όπως είπε, αποτελεί και ρητό στόχο του ισχύοντος Γενικού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου στη συνέχεια περιέγραψε στο Συνέδριο την ιστορική αδικία που έχουν υποστεί η Δυτική Αθήνα και οι όμορες περιοχές. Αποτέλεσμα της αδικίας αυτής είναι η αναπτυξιακή υστέρηση των Δήμων και το χαμηλότερο τουλάχιστον 10% κατά κεφαλήν εισόδημα των κατοίκων.

Το Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία συνολικά για την Ελλάδα και η αξιοποίησή του πρέπει να σχεδιαστεί με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και με σωστή αξιολόγηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν σφάλματα του παρελθόντος.

Η Δυτική Αθήνα δικαιούται όχι απλώς ισότιμη αλλά ενισχυμένη συμμετοχή στους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης ώστε να αντιστραφεί η υφιστάμενη αναπτυξιακή υστέρησή της. Όπως είπε ο Δήμαρχος, όλοι πρέπει να συμβάλλουν ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η σημαντική δυνατότητα και να δώσουμε στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας προοπτική και, προπαντός, ελπίδα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Βαγγέλης Ντηνιακός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, για την κατάρτιση συγκεκριμένης πρότασης για την ειδική χρηματοδότηση της περιοχής μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button