ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Από το Χαϊδάρι, εξαιρετικά αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε λίστα με τα ονόματα νηπίων, στην πλειονότητά τους μεταναστόπουλα, για να υποδείξει ότι η Αθήνα βρίσκεται σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τον κατάλογο “σοκαριστικό”. Την ίδια ώρα όμως χιλιάδες παιδιά μεταναστών και προσφύγων βρίσκονται εκτός σχολείου.

Την ίδια μέρα που συνέβαιναν τα παραπάνω, δύο οργανώσεις, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Save The Children δημοσίευαν την έκθεσή τους για την πρόσβαση των ανηλίκων στην εκπαίδευση κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε, ζητώντας να ληφθεί «επείγουσα δράση από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αντιμετώπιση του συγκλονιστικά χαμηλού αριθμού παιδιών προσφύγων που φοιτούν στο σχολείο». Σύμφωνα με την έκθεση των δύο οργανώσεων, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει λάβει οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. με σκοπό να παρέχει επαρκή εκπαίδευση σε πάνω από 20.000 παιδιά, την περσινή χρονιά, ελάχιστα από αυτά που ζουν στις δομές των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο σε όλη τη χώρα είχαν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” πιστεύει ότι το παιχνίδι του Κ. Μπογδάνου -και όχι μόνο φυσικά- δηλαδή το να “ανεμίζει” ακραίες απόψεις είναι επικερδές πολιτικά σε μια κοινωνία που έχει πλειοψηφικά στραφεί στον συντηρητισμό – υπερσυντηρητισμό, με όλες του τις εκφάνσεις, έως και τις εγκληματικές. Πώς αλλιώς θα γινόταν βουλευτές ο Μπογδάνος, ο Λοβέρδος κοκ; Η ευθύνη της Πολιτείας είναι -έξω από πολιτικούς υπολογισμούς και προσωπικά ή και κομματικά οφέλη- να κάνει το καθήκον της απέναντι σε κάθε παιδί, σεβόμενη τις διεθνείς υποχρεώσεις και τους νόμους της χώρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε, μετά την κατακραυγή, να δικαιολογήσει όσα έγιναν, μα έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα, γιατί δεν παραδέχτηκε την ουσία του ατοπήματός του. Από την εφημερίδα αυτή αφιερώνουμε στους πάσης φύσεως Μπογδάνους το ρεπορτάζ μας από ένα σχολείο του Χαϊδαρίου, όπου πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι της πραγματικής ζωής.

Σε ένα σχολείο στο Χαϊδάρι, όπου κάνουν μάθημα ελληνόπουλα και προσφυγάκια…

Από το Χαϊδάρι, εξαιρετικά αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button