ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου έργο πρώτης προτεραιότητας

Η παρακάτω είδηση σε ένα Μέσο της Δυτικής Αθήνας έχει σαν σκοπό να διαπιστώσει ο πολίτης – κάτοικός της πόσο καίγονται η νυν και η πρώην διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση των έργων στον Όρμο του Φαλήρου, σε αντιδιαστολή με την ολική άπνοια που επικρατεί εδώ, δυτικά.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση Πατούλη σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως «έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας», απαντώντας στις δηλώσεις της πρώην περιφερειάρχη και υπεύθυνης του τομέα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, την Πέμπτη, σχετικά με τους φόβους που εξέφρασε για δήθεν «βίαιη διακοπή του έργου».

Επίσης επισημαίνεται σχετικά, ότι η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ως το τέλος του 2020, ενώ θα προκηρυχθεί στο ίδιο διάστημα και η δεύτερη φάση. Για την «ανεπαρκή» αρχική χρηματοδότηση του έργου, η Περιφέρεια σημειώνει η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου περιλαμβάνεται στον πίνακα έργων για τα οποία η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για εξασφάλιση χρηματοδότησης της επόμενης φάσης, ενώ λόγω σπουδαιότητας περιλαμβάνεται και στον κατάλογο έργων προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής, για χρηματοδότηση από τον νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διοίκηση της Περιφέρειας και οι υπηρεσίες της, παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη του έργου και διερευνούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο δημοπράτησης και ολοκλήρωσής του, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο τεχνικά, οικονομικά και κοινωνικά αποτέλεσμα, προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Τα παραπάνω δείχνουν όχι μόνο προς τα πού κλίνει διαχρονικά το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για επενδύσεις και δημιουργία ποιότητας ζωής και αξιών, αλλά και πόσο βαθιά προσηλωμένοι είναι όλοι σε αυτόν τον στόχο. Άλλωστε μόλις εχτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στη δυτική Αθήνα βλέπουμε κάτι δημιουργικό (δηλαδή εκτός από χωματερές κτλ) μόνο αν πέσει κανένα ψίχουλο από το τραπέζι. Αν και αυτό το σκουπίζουν πολύ προσεκτικά. Εμάς τουλάχιστον μας προκαλεί τρομερή εντύπωση η “ψυχραιμία” με την οποία δέχονται την απαξίωση της περιοχής οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, ο ΑΣΔΑ και οι άλλοι φορείς. Αν οι πολιτικές ηγεσίες δεν αισθάνονται την “καυτή ανάσα μας στην πλάτη τους”, γιατί να αλλάξουν στάση;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: “Κουλουράκι” οι επενδύσεις δυτικά, 10 δισ. νότια! // Mega Aquarium και αναπτυξιακό boom στον Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button