ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ερωτήματα, περιμένοντας τις “παγωμένες” πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών…

Η. κ. Σοφία Κακλαμάνου Χατζηγιαννάκη ζητάει να μάθει αν τελικά θα κατασκευαστούν οι πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών:
Θα ήθελα να μάθω εάν θα γίνει η πεζογέφυρα στο Παλατάκι. Ελπίζω ΟΧΙ! Πρώτον θα καταστρέψει την ομορφιά του χώρου! Και έπειτα υπάρχουν φανάρια προς όλες τις κατευθύνσεις. Μένω στο Χαϊδάρι από το 1961 και δεν θα ήθελα να δω να χαλάει η εικόνα στο Παλατάκι, που είναι τόπος αναφοράς! 

Γιατί σταμάτησαν;

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Υποδομών, που είναι αρμόδιο για την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών στη Λ. Αθηνών και περιμένουμε απάντηση εδώ και αρκετές μέρες. Ζητάμε να μας πληροφορήσει γιατί “πάγωσαν” οι εργασίες και πότε θα ξαναρχίσουν. Αν από τη μεριά του Δήμου υπάρχει η σχετική πληροφόρηση, την περιμένουμε. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει ο Δήμος την κοινή γνώμη της πόλης αν διερευνά τη δυνατότητα αλλαγής θέσης της γέφυρας, όπως είχε ζητήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης (βλέπε Εξελίξεις για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι – Πώς “γεφυρώνεται” η συνύπαρξή της με το μνημείο)
Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού, η πεζογέφυρα στο Παλατάκι θα γίνει στη σημερινή θέση με νέα “ελαφρότερη” μορφή, δηλαδή περισσότερο γυαλί αντί τσιμέντο. (Η σολομώντεια λύση για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι.)     
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ: Νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Αθηνών – Παρουσίαση, μακέτες, λειτουργικότητα     //   – Έκτακτο: Άμεση διακοπή εργασιών για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι   //    – Σκέψεις και προβληματισμός για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι   //    – Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι    //      Οι πεζογέφυρες και τα προβλήματα της Λεωφόρου Αθηνών       //        Απίστευτο! Η λύση για την πεζογέφυρα είναι διαθέσιμη εδώ και 50 χρόνια! Γιατί την έκαναν «γαργάρα» οι διοικήσεις του Δήμου;   //     Πεζογέφυρα στο Παλατάκι: Κρίσιμο έργο – Προβληματική μελέτη  //   Όλες οι εξελίξεις για τις νέες πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών     

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button