ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι

 

Η πεζογέφυρα στο Παλατάκι προκαλεί κύματα αντιδράσεων, θετικών και αρνητικών. Στη σελίδα μας στο fb μπορεί κανείς να δει πολλές τοποθετήσεις συμπολιτών κάτω από διαδοχικά κείμενα που δημοσιεύουμε γι’ αυτό το θέμα τις τελευταίες μέρες. 

Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι 2
Χάρης Λαλές

Ο γλύπτης Χάρης Λαλές μας έστειλε επιστολή με την οποία υποστηρίζει ότι μια σύγχρονη γέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι.

Γράφει:

Πιστεύω ότι ένα έργο κοινωνικού σκοπού όπως μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά με την παρουσία της το Παλατάκι και τον περιβάλλοντα χώρο.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να προτείνει άλλο υλικό στους πύργους στήριξης αντί για τσιμέντο, ώστε να έχει περισσότερη διαφάνεια και οπτική με τον χώρο.

Αλλά το να προτείνει κανείς στην πόλη μας δεν συνηθίζεται, αντίθετα προτιμούμε να μεγαλοποιούμε τα ακίνδυνα και να αποφεύγουμε ό,τι μας φέρνει σε αντίθεση με την εξουσία, τοπική ή κεντρική.

Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, για ένα έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, η χωροθέτηση δεν είναι για μένα αυτοσκοπός. Άλλωστε πριν ένα χρόνο που άρχισε να συζητείται η κατασκευή της πεζογέφυρας δεν είδα κανένα να συζητά για την μορφή της και τον χώρο. 

Πουθενά στον κόσμο ένα κοινωνικό έργο καλαίσθητο δεν υποτίμησε κανένα ιστορικό χώρο. 

Εάν δεν κλαίγαμε την μοίρα μας ως κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε μια παρόμοια γέφυρα με αυτήν που δείχνω πιο κάτω, από την Λεωφόρο Κηφισίας, και όχι να ασχολούμαστε με την θέση της.

Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι 4

Υ.Γ. Ένα κτήριο 6όροφο πίσω από το παλαιό δημαρχείο, ολόκληρο από σίδερο, μας δίνει το παράδειγμα χρήσης νέων υλικών.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button