ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξελίξεις για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι – Πώς “γεφυρώνεται” η συνύπαρξή της με το μνημείο

Δεν είναι τα «γεφύρια της Άρτας» και ευτυχώς δεν χρειάζεται η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα για να στεριώσουν, αλλά… τις καθυστερησούλες τους τις έχουν. Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τις πεζογέφυρες της Λεωφόρου Αθηνών. Φαίνεται όμως ότι για την πιο δύσκολη από τις δύο περιπτώσεις, αυτή στο Παλατάκι, δρομολογούνται και πάλι εξελίξεις μετά από έξι μήνες στασιμότητας.

Το θέμα της πεζογέφυρας στο Παλατάκι, λοιπόν, αναμένεται να συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου το όργανο αυτό υιοθέτησε μια σολομώντεια λύση για τη γέφυρα που απειλεί “να κρύψει” το Παλατάκι. Συγκεκριμένα, δεν αποφάσισε ούτε κατάργησή της ούτε χτίσιμο με το παρόν “βαρύ” σχέδιο, αλλά ζήτησε νέα μελέτη με περισσότερο γυαλί, ώστε να ελαφρύνει ο τσιμεντένιος όγκος της. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη νέα γνωμάτευση του Συμβουλίου.

Όσο για πεζογέφυρα του Δάσους, όπως γράψαμε, η κατασκευή διακόπηκε προσωρινά, διότι ένας μικρός αγωγός που βρέθηκε εμποδίζει τη συνέχιση των εργασιών.

Η καινούρια μελέτη και ο αγωγός από την Ιταλία

Για τις εξελίξεις στα δύο αυτά σημαντικά υπό κατασκευή έργα, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Όπως ανέφερε, η πεζογέφυρα στο Παλατάκι θα έχει άλλα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά. Την έχουν ελαφρύνει και της έχουν αφαιρέσει πολλά στοιχεία, ώστε δεν θα είναι αυτός ο τσιμεντένιος όγκος που βλέπουμε στη γέφυρα του Δάσους. Θα είναι εντελώς διαφορετική η κατασκευή της και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή. “Η μελέτη βρίσκεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάει να τη δει”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Για την πεζογέφυρα στο Δάσος έχουν καθυστερήσει τα έργα στο δεξιό βάθρο, καθώς στο σημείο αυτό συναντάει έναν αγωγό ακαθάρτων. Ο εργολάβος έχει παραγγείλει από την Ιταλία το κομμάτι του αγωγού για τη μικρή παράκαμψη που πρέπει να γίνει. Περιμένει, λοιπόν, να το παραλάβει, για να συνεχιστεί το έργο.

Επιμονή Ντηνιακού για αλλαγή θέσης

Το θέμα ήρθε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετά από ερώτηση του Βαγγέλη Ντηνιακού. Αφορμή στάθηκε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας μας (“Στον πάγο” και η πεζογέφυρα του Δάσους στη Λ. Αθηνών!)για την πεζογέφυρα στο Δάσος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση και μάλιστα ρώτησε αν μπορούν, ακόμα και την υστάτη στιγμή, να προχωρήσουν σε μικρή αλλαγή θέσης της πεζογέφυρας στο Παλατάκι, ώστε να κατασκευαστεί στο πεζοδρόμιο του Δημαρχείου. Δεν έλαβε ούτε θετική ούτε αρνητική απάντηση από τη διοίκηση του Δήμου, αλλά έστω και έτσι έγινε μια ορατή αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού σε ανάλογες τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης στο πρόσφατο παρελθόν έπαιρνε κάθετα αρνητική θέση, με την αιτιολογία ότι η αλλαγή θέσης σημαίνει οριστική απώλεια του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η σολομώντεια λύση για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι     

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button