ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μία πεζογέφυρα της Λ. Αθηνών

 

Η συνεδρίαση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο περιλάμβανε την εξέταση της μίας από τις δύο πεζογέφυρες που προγραμματίστηκαν να ανεγερθούν στη Λ. Αθηνών, στα όρια του Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η γέφυρα της οδού Σατωβριάνδου, στο Δάσος (στις φωτό η μακέτα της), οι εργασίες στην οποία διακόπηκαν με παρέμβαση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων, όπως και σε αυτή στο Παλατάκι. 

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ως φορέας του έργου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Χαϊδαρίου, Κώστας Σταθάς.

Ο κ. Σταθάς σε ολιγόλεπτη παρέμβασή του τόνισε την αναγκαιότητα του έργου, διότι τη γέφυρα θα χρησιμοποιούν δημότες, ειδικά νέοι, προς και από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, όπως και τον Διομήδειο Κήπο.

Χαϊδάρι Σήμερα Νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Αθηνών - Παρουσίαση, μακέτες, λειτουργικότητα 10

Επίσης ζήτησε να μην τεθεί ζήτημα αλλαγής θέσης ή οποιασδήποτε τροποποίησης του εγκεκριμένου σχεδίου, καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει ματαίωση του έργου.

Η απόφαση του ΚΑΣ αναμένεται εντός των ημερών, ίσως και την Παρασκευή. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξει πρόβλημα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την πεζογέφυρα αυτή.

Η σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση, αυτή της πεζογέφυρας στο Παλατάκι, θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ

Όλες οι εξελίξεις για τις νέες πεζογέφυρες της Λ. Αθηνών     //        Νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Αθηνών – Παρουσίαση, μακέτες, λειτουργικότητα     //   – Έκτακτο: Άμεση διακοπή εργασιών για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι   //    – Σκέψεις και προβληματισμός για την πεζογέφυρα στο Παλατάκι   //    – Μια σύγχρονη πεζογέφυρα δεν υποτιμά το Παλατάκι    //      Οι πεζογέφυρες και τα προβλήματα της Λεωφόρου Αθηνών    //        Απίστευτο! Η λύση για την πεζογέφυρα είναι διαθέσιμη εδώ και 50 χρόνια! Γιατί την έκαναν «γαργάρα» οι διοικήσεις του Δήμου;   //     Πεζογέφυρα στο Παλατάκι: Κρίσιμο έργο – Προβληματική μελέτη

Χαϊδάρι Σήμερα Νέες πεζογέφυρες στη Λεωφόρο Αθηνών - Παρουσίαση, μακέτες, λειτουργικότητα 8

  

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button