ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εσπερινό ΕΠΑΛ Ελευσίνας: Θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση στη Λεμεσό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus (ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 2019-1-EL01-KA102-062217 με τίτλο σχεδίου  «Διατηρώντας τη Νεολαία και τους Επαγγελματίες Υπεύθυνους και Ενήμερους στην Επιστήμη») διεξήχθη, στη Λεμεσό της Κύπρου, θεωρητική και πρακτική επιμόρφωση 9 εκπαιδευτικών και 11 μαθητών (με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς) του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της δράσης (2/4 – 9/4/2022) επιμορφώθηκαν πάνω σε θέματα χρήσης των ΤΠΕ στην εξ αποστάσεως, δια ζώσης και στην μεικτή (υβριδική) εκπαίδευση, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Κύπρου όπως και  Εσπερινή Επαγγελματική Σχολή. Φορέας υποδοχής, που επιμελήθηκε την επιμόρφωση, ήταν το E.R.C.I (Educational Research & Consultancy Institute ltd).

Οι μαθητές, τα πρωινά των εργασίμων ημερών, έκαναν πρακτική άσκηση-επιμόρφωση σε χώρους εργασίας, αντίστοιχους με το αντικείμενο των σπουδών τους, και στα πλαίσια απογευματινών σεμιναρίων που παρασχέθηκαν από τον εταίρο-φορέα υποδοχής (RATIO, TECHNICAL VOCATIONAL TRAINING CENTRE LTD) επιμορφώθηκαν σε θέματα όπως επιχειρησιακή οργάνωση, νεανική επιχειρηματικότητα και αγγλική ορολογία. Η διάρκεια της δράσης ήταν από 2/4 έως 17/4/2022.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες (εκπαιδευτικοί, μαθητές, συνοδοί) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, με τη διεξαγωγή εκδρομών και πολιτιστικών επισκέψεων που οργανώθηκαν από τους φορείς υποδοχής, και να αντιληφθούν τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ ελλαδικού και κυπριακού ελληνισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button