ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Διακρίσεις του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Stem 2024

Φέτος ολοκληρώνονται δύο χρόνια από τη δράση του Εθελοντικού Ομίλου Ρομποτικής Robostem του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Έλλη Μαντζανά – Πρέσβειρα Scientix, όπου 11 Ομάδες μαθητών του σχολείου εξασκούνται στη ρομποτική με σκοπό τη συμμετοχή τους σε Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ Ρομποτικής και Stem.

Επιπλέον, στις 7 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων Χαϊδαρίου από την  Έλλη Μαντζανά σχετικά με Διαγωνισμούς και Δράσεις Stem και ρομποτικής και πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες ευρύτερες επιμορφώσεις προκειμένου να μεταδοθεί η μεθοδολογία stem σε ακόμη περισσότερους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Α/θμιας Εκπαίδευσης.    

Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 1

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, 16 μαθητές των Τμημάτων Δ1 και Δ2 συμμετείχαν με τις Ομάδες Robofriends, Robogirls και Robowinners στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Stem 2024 στις 30 Μαρτίου με την Ανοικτή Κατηγορία: «Μεσόγειος – Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και έλαβαν τα Βραβεία της Ομαδικότητας και της Σύλληψης Ιδέας.

Οι μαθητές κατασκεύασαν μακέτες με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσογείου, αναπτύσσοντας τις θεματικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του ιατρείου των θαλάσσιων ζώων και του εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών παρουσιάζοντας τους αντίστοιχους μηχανισμούς και οι 3 Ομάδες βραβεύτηκαν με ειδικό Βραβείο για την καινοτομία και την πρωτοτυπία των μηχανισμών τους.

Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 3

Στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Stem  2024 επίσης έλαβαν μέρος στις 31 Μαρτίου 14 μαθητές του Τμήματος ΣΤ1 με τη Δράση «1821-Επανάσταση στην Εκπαίδευση»  και τις Ομάδες Roborks, Astrabots και Cryptoners. Οι μαθητές έλαβαν Επαίνους για την εξαιρετική τους εμφάνιση και παρουσίασαν τα ειδικά ρομπότ – τύμπανα, Max Bot και Εκσκαφέα και τις λειτουργίες τους.

Με όχημά μας την αφοσίωση στις δράσεις ρομποτικής συνεχίζουμε το έργο μας και συγχαίρουμε τους μαθητές για την ομαδικότητα, τον ενθουσιασμό και τις δεξιότητες stem που κατέκτησαν ευχόμενοι να ανταποκρίνονται πάντα στις απαιτητικές προκλήσεις της ρομποτικής εκπαίδευσης με τον ίδιο δυναμισμό!   

Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 5
Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 7
Βραβεία καινοτομίας και πρωτοτυπίας σε σχολείο του Χαϊδαρίου, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 9

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button