ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι, με μια ώρα βροχή

Σκάρτη μία ώρα διήρκεσε η μεσημεριανή μπόρα και πρόλαβε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλα τα ευάλωτα σε πλημμυρικά φαινόμενα σημεία του Χαϊδαρίου. Το “νέο” όμως δεν είναι αυτό -πάντα έτσι γίνεται- το νέο είναι ότι δε υπάρχουν νέα για τα αντιπλημμυρικά έργα που περιμένουμε εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς “βάλτωσαν” στον βούρκο γραφειοκρατίας και ανικανότητας. Πρόσφατα δημοσιεύσαμε έρευνα γι’ αυτά.

Κορυτσάς, Ρίμινι, Αρεοπόλως (βλέπε πιο κάτω), Μπουμπουλίνας κτλ. έγιναν και πάλι αδιάβατες και επικίνδυνες. Η Λ. Αθηνών, όπως αναμενόταν, μεταβλήθηκε σε κατεβασιά χειμάρρου.

Χαϊδάρι, με μια ώρα βροχή 3
Οδός Ρίμινι. Θα σβήσει… δεν θα σβήσει…

Και όλα αυτά ενώ ο κεντρικός αντιπλημμυρικός συλλεκτήρας της Λ. Αθηνών “προγραμματίζεται” από το 2006… Και ενώ έχουν εξαγγελθεί εδώ και τέσσερα χρόνια αντιπλημμυρικά έργα για το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, την Αφαία και το δυτικό Δάσος…

Χαϊδάρι, με μια ώρα βροχή 5
Μπουμπουλίνας, δίπλα από το 6ο Γυμνάσιο. Η γνωστή λασπορροή από το Στρατόπεδο.

Ωστόσο έργα δεν βλέπουμε. Η σημερινή, όχι ιδιαίτερα μεγάλη βροχή, ας είναι το καμπανάκι του κινδύνου για τους αρμόδιους. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έχουμε ρωτήσει σχετικά τον νέο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Ανδρέα Λεωτσάκο, τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά της πόλης μας και η απάντησή του περιορίστηκε στο “είμαι καινούργιος, δεν ξέρω”. Ελπίζουμε να μάθει γρήγορα και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να πλημμυρίσει η πόλη όπως τον Οκτώβριο του 2014, όταν ο τότε αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Τζόκας, έμαθε με οδυνηρό τρόπο το πρόβλημα του Χαϊδαρίου.

 

Οδός Αρεοπόλεως

Δύο “ανταποκρίσεις” αναγνωστών, λάβαμε από την οδό Αρεοπόλεως, στο δυτικό Δάσος, όπου έγινε πρόσφατα “παρέμβαση απορροής των ομβρίων υδάτων.

Η συμπολίτισσα “αγανακτισμένη κάτοικος” έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” δύο φωτογραφίες με το σχόλιο:

Χαϊδάρι, με μια ώρα βροχή 7

Καλησπέρα σας, οδός Αρεοπολεως, σας στέλνω φωτογραφίες για ό,τι συμβαίνει κάθε φορά μετά από 10′ μπόρα. Λίγο πιο κάτω έχουν φτιάξει τον “περιβόητο” πεζόδρομο, που αν δεν ήταν το αυτοκίνητο της φωτογραφίας να συγκρατήσει τους κάδους κάποιος πεζός που θα διέσχιζε τον πεζόδρομο θα τους είχε πάρει αγκαλιά! Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας με μια μπόρα; Πώς θα περπατήσουν σε αυτό το δρόμο τα παιδάκια που έρχονται από το σχολείο; Αίσχος, τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρεται κανένας! 

Ο κ. Α.Β. σημειώνει: 

Λέτε να μπορεί να περάσει κάποιος περαστικός μέσα από αυτόν τον πεζόδρομο;

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button