ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έργο οδού Αρεοπόλεως: Τι λέει η Τεχνική Υπηρεσία – Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση

Χωρίς αμφιβολία η διάνοιξη της οδού Αρεοπόλεως στο Δάσος απασχολεί τους κατοίκους της συνοικίας. Αρχικά, όπως είχαμε γράψει στο πρώτο δημοσίευμά μας, η εμφάνιση του εργοταξίου προκάλεσε ανακούφιση, με την προσδοκία ότι επιτέλους παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα κομμάτι δρόμου απαραίτητο στην ευχερή κίνηση των κατοίκων. Ακολούθησε μούδιασμα στην κοινή γνώμη (βλέπε εδώ), μόλις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται απλώς να πεζοδρομηθεί. (“Δρόμο ήπιας κυκλοφορίας τον χαρακτηρίζει ο Δήμος”). Σε κάθε περίπτωση πολιτική τοποθέτηση από την ηγεσία του Δήμου δεν καταφέραμε ακόμη να έχουμε. Παρουσιάζουμε όμως σήμερα έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας που περιγράφει τα τεχνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του έργου.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση του Γραφείου Προγραμματισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου, ισχύουν τα εξής:

Συμβατικό αντικείμενο της εργολαβίας για το έργο οδού Αρεοπόλεως

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η διάνοιξη της οδού Αρεοπόλεως μεταξύ των οδών Σύρου και Καλαβρύτων στο Ο.Τ. 159 στο Δάσος Χαϊδαρίου. Με τη διάνοιξη της οδού εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε δύο ιδιοκτησίες καθώς και η ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών επί του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας που δημιουργείται. Θα κατασκευασθεί τσιμεντόδρομος μέσου πλάτους 3 μέτρων και με κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των ομβρίων υδάτων. Από τις δύο πλευρές του δρόμου δημιουργούνται παρτέρια με χαμηλή φύτευση, τα δένδρα δε που υπάρχουν διατηρούνται εκτός από κάποια κωνοφόρα που εμποδίζουν τη διέλευση. Ο χώρος θα διαθέτει ηλεκτροφωτισμό με 6 σιδηροϊστούς φωτισμού ύψους 3,50 μ. Η υλοποίηση της διάνοιξης της οδού θα διευκολύνει την απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής, που προέρχονται κυρίως από το ανάντι τμήμα της οδού Αρεοπόλεως και της οδού Ύδρας.

Δαπάνη

Ο προϋπολογισμός μελέτης δημοπράτησης ήταν 68.581,83 € (με Φ.Π.Α.). Από τον ανάδοχο του έργου (ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ε.Δ.Ε.) δόθηκε έκπτωση 32% και το τελικό κόστος διαμορφώθηκε στα 46.635,64 € (με Φ.Π.Α.).

Ερωτήματα

Γιατί άραγε αυτό το κομμάτι δρόμου δεν δόθηκε στην κυκλοφορία, όπως ήταν η επιθυμία των κατοίκων του δυτικού Δάσους και του Άνω Δάσους; Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα ή είναι θέμα πολιτικής βούλησης; Γιατί δεν προηγήθηκε του έργου ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής και δημόσια διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί η γνώμη των πολιτών, που ζουν την καθημερινή ταλαιπωρία και τους κινδύνους της προβληματικής κυκλοφορίας στην περιοχή; 

Περιμένουμε την τοποθέτηση του νυν και του επόμενου δημάρχου. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button