ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πλήρης αστοχία τριών τεχνικών έργων ταυτόχρονα! Τα video που δείχνουν την καταστροφή στην οδό Ρίμινι

Οι απόπειρες να λυθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην Ιερού Λόχου έχουν μεγάλη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια έγιναν στην περιοχή ούτε έμα ούτε δύο, αλλά τρία έργα: 1. διαμόρφωσης του πεζόδρομου της Ιερού Λόχου, 2. του κόμβου Ρίμινι – Φλουντζή, 3. του Πάρκου Ιστορικής Μνήμης. Το αποτέλεσμα: “ούτε μια τρύπα για το νερό”! Ακριβέστερα, “επιτεύχθηκε” η δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης στον κόμβο, που αποκλείει το Αττικό Νοσοκομείο, αλλά και ένα ρέμα που σαρώνει την Ιερού Λόχου. Πεταμένα λεφτά, λένε οι κάτοικοι, που ρίχνουν ευθύνες της λαταστροφής τους στις δημοτικές αρχές, καθώς τα νερά συνεχίζουν να κατεβαίνουν από το βουνό και το Στρατόπεδο χωρίς να ανακόπτεται η πορεία τους πουθενά.
Σε video που ακολουθεί φαίνεται καθαρά ότι τα μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά προς τις εσχάρες συλλογής των υδάτων, μπαζώνοντας το δρόμο. Η κακοτεχνία είναι εμφανής. Οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι το είχαν επισημάνει στους αρμόδιους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να διορθωθεί η μελέτη. Η απάντηση των μηχανικών του Δήμου ήταν ότι με την τελευταία παρέμβαση το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά. Ωστόσο, η εικόνα μετά τη βροχή της 22ης Φεβρουαρίου είναι εντελώς αποκαρδιωτική.
Στη γειτονιά ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Οι ζημιές θα χρειαστούν πολύ καιρό για να αποκατασταθούν. Κατεστραμμένα αυτοκίνητα και οικοσκευές απαιτούν τεράστια έξοδα. Ποιος θα τα πληρώσει; Σίγουρα όχι το κράτος και ο Δήμος. Αυτοί ειδικεύονται να χρηματοδοτούν πανάκριβα, άχρηστα έργα!  

Τα video που ακολουθούν είναι τραβηγμένα στις 10.00 πμ, όταν η ποσότητα του νερού έχει ελαττωθεί πολύ. Ενδεικτική του τεράστιου όγκου που παροχετευόταν τα ξημερώματα είναι η εισαγωγική φωτογραφία του άρθρου. 

Έργα βιτρίνας, που αποδεικνύονται “κούφια” όταν ακριβώς χρειάζονται. Παραφράζοντας τις ταμπέλες που βλέπουμε, όταν εκτελούνται, μπορούμε να πούμε με μεγάλη δόση αλήθειας: “Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα προβλήματα παντοτινά”.
Στο παρακάτω video, στη μέση περίπου, φαίνεται πολύ καθαρά ότι χωρίς την εκτροπή των υδάτων από τα μηχανήματα του Δήμου τα νερά δεν θα έμπαιναν στα φρεάτια απορροής! Δηλαδή, πλήρης αστοχία του έργου. Αυτή είναι και η αιτία της καταστροφής στον ακριβώς από κάτω δρόμο, στην Ιερού Λόχου.
Πρέπει, λοιπόν, οι ζημιές να αποτιμηθούν λεπτομερώς και το κράτος να αναλάβει το κόστος τους, γιατί έχει την αποκλειστική ευθύνη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button