ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Τι μασκαριλίκια είναι αυτά;”

Η κ. Ρίτσα Μελισσάρη “πνίγεται” από την κακομεταχείριση του πράσινου της πόλης. Μέσα σε μία ημέρα μάς έστειλε τρία διαφορετικά θέματα με κομμένα η καρατομημένα πεύκα στο Δάσος, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες. Κυριαρχεί το πριόνι του εργολάβου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ που κόβει “χωρίς φόβο και αιδώ”, αλλά όχι μόνο αυτό.

Έστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα, στον ΔΕΔΔΗΕ Περιστερίου, στο Υπουργείο περιβάλλοντος, στον Δήμο Χαϊδαρίου, με κοινοποίηση στο ΑΤ Χαϊδαρίου και τον συνήγορο του Πολίτη, όπου αναφέρει:

Σας γνωρίζω ότι σήμερα 09/12/2023 και ώρα 12.00 συνεργείο εργολαβίας της ΔΕΔΔΗΕ Περιστερίου, προέβη στο κόψιμο κλαδιών πεύκων στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου, Δάσος Χαϊδαρίου, πλησίον του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος.
Παρακαλώ όπως από τις αρμόδιες υπηρεσίες γίνει έλεγχος και κατόπιν αυτοψίας ειδικών επιστημόνων κατά πόσον το κλάδεμα είναι ΣΩΣΟ και δεν εμποδίζει την ανάπτυξη των προστατευόμενων δένδρων.
Υ.Γ. Η εικόνα του κλαδέματος προσβάλει την αισθητική μου και παρότι δεν είμαι ειδικός, θεωρώ ότι το κόψιμο της κορυφής του, ενός κωνοφόρου δένδρου θα προκαλέσει ξήρανση, εκτός εάν λειτουργείτε “κόβειν δια του κλαδεύειν”.

"Τι μασκαριλίκια είναι αυτά;" 3
"Τι μασκαριλίκια είναι αυτά;" 5

…………………………………..

Συνεχίζει:

Περνώντας σήμερα 09/12/23 στην οδό Πλουτάρχου στο Δάσος και συγκεκριμένα στο δασάκι παρατήρησα αυτό το “ζηλευτό” κλάδεμα.
Ας μας πει κάποιος ειδικός επιστήμονας εάν είναι ορθά κλαδεμένα.
Εγώ τα βλέπω για μασκαριλίκια.
Υποβαθμίζεται η ζωή μας και η περιουσία μας.
Γιατί τόση αναλγησία από τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς; Προσωπικά πέρα από το κατακρεούργημα προσβάλει και την αισθητική μου.
Σε εσάς;
Ας λειτουργήσουμε όλοι σαν υπεύθυνοι πολίτες, διότι εάν μας διακατέχει ο ωχαδερφισμός ,δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ πρόοδος.
Χωρίς αιδώ.

………………………………………

Ακόμη:

Παρατήρησα σήμερα 09/12/23 στην οδό Ηρ .Πολυτεχνειου και Αθηνάς στο Δάσος, ένα οικόπεδο το οποίο έχει πρόσφατα κατεδαφιστεί το οίκημα και έχει κοπεί ένα μεγάλο πεύκο.
Μήπως κάποιος γνωρίζει εάν είχε δοθεί σχετική άδεια για την κοπή καθώς και τους λόγους;

"Τι μασκαριλίκια είναι αυτά;" 7

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

  1. ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΌΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ ΊΣΩΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΓΕΜΊΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΑΚΑΚΙΕΣ ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΈΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΊΖΑ ΟΠΩΣ Π.Χ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!!!!

  2. Η κυρία Μελισσάρη έχει απόλυτο δίκαιο.
    Μήπως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας;
    Η εφημερίδα σας μπορεί να κάνει κάτι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button