ΘΕΜΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Είδαν ευκαιρία στις παλιές δεξαμενές 60 τόνων του πρώην κάμπινγκ Δαφνίου

Η προσπάθεια για προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο ευθύνης του Διομήδειου Κήπου είναι συνεχής και αποκτά ειδική σημασία ενόψει μιας αντιπυρικής περιόδου που προμηνύεται πολύ δύσκολη.

Στην έκταση του πρώην camping στο Δαφνί, ανάμεσα στον Κήπο και την Γιορτή, υπήρχαν δύο παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές 30 τόνων η κάθε μία. Η διοίκηση του Κήπου αποφάσισε να τις αξιοποιήσει στην προσπάθεια αναβάθμισης των μέτρων προστασίας, στην οποία η άμεση παροχή νερού για την πλήρωση των πυροσβεστικών μέσων έχει πολύ τεράστια σημασία.

Την περυσινή άνοιξη το προσωπικό του Βοτανικού Κήπου Διομήδους εργάστηκε για την ενεργοποίηση της μίας από τις δύο δεξαμενές, η οποία αφού καθαρίστηκε, πληρώθηκε με νερό και εξοπλίστηκε με υδροστόμια πυρόσβεσης, ώστε να μπορεί να ανεφοδιάζει πυροσβεστικά οχήματα.

Φέτος έγινε το ίδιο και με τη δεύτερη μεγάλη δεξαμενή, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμοι 60 τόνοι νερού.

Είδαν ευκαιρία στις παλιές δεξαμενές 60 τόνων του πρώην κάμπινγκ Δαφνίου 3

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιήθηκαν μεγάλες σε μέγεθος, εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις. Επιπλέον τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο του χώρου, δεξαμενή πέντε τόνων, επίσης για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ έχουν αναπτυχθεί και 3 σιδερένιες δεξαμενές 40 τόνων, δωρεά της εταιρείας “Τιτάν”.

Είδαν ευκαιρία στις παλιές δεξαμενές 60 τόνων του πρώην κάμπινγκ Δαφνίου 5

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button