ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βίος αβίωτος

Βίος αβίωτος 3

Η 3η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Όχι για να την περάσουμε με «γιορτούλες» αλλά να συλλογιστούμε πως και γιατί όλοι οι συνάνθρωποι δικαιούνται την ανεμπόδιστη πρόσβαση παντού και την ενεργή συμμετοχή στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης μας.

Αλλά και τι κάνουμε γι’ αυτό στην πράξη!

Μια σημαντική παράμετρος στην οποία πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία, είναι η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα γιατί δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στα αυτοκίνητα.

Με τη Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε Δράση» το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε με δημοσιεύσεις και κυρίως στον Προγραμματικό μας λόγο (2019 & 2023) με δεσμευτικό χαρακτήρα!

Γιατί πρέπει να διασφαλίζεται η μετακίνηση όλων των συνανθρώπων μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλη μας με ασφάλεια καθώς πέραν των άλλων ενισχύεται και η οικονομική ζωή της πόλης.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα στην πόλη μας για τα Άτομα με Αναπηρία, πρόσκαιρη από τροχαία ατυχήματα κατά κανόνα ή μόνιμη, ο βίος έχει καταντήσει αβίωτος εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η πλειονότητα των δημοτικών παρατάξεων, κυρίως δε οι Δημοτικές Αρχές που έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν έργα «σφυρίζουν αδιάφορα»!

Οι Δημοτικές Αρχές διαχρονικά δεν έχουν επιδείξει με έργο την απαιτούμενη συνέπεια! Δυστυχώς!

Από παχιά λόγια και ανέξοδες – αδιέξοδες κορώνες έχουμε χορτάσει!

Βίος αβίωτος

Η παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία (3η Δεκ.) θέλει να βρίσκει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη κατανόηση, από την κοινωνία και τα θεσμικά της όργανα, σε θέματα αναπηρίας αλλά και ευημερίας για τα άτομα με αναπηρία!

Όλο και περισσότερες παρεμβάσεις στην πόλη που ενισχύουν το δικαίωμα τόσο για την ορατότητα των Ατόμων με Αναπηρία όσο και για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Βίος αβίωτος 6

Έχουμε ανάγκη από τη συμπεριληπτική κοινωνία, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς!

Αλλά τις επιλογές τις κάνει ο κυρίαρχος λαός σε κάθε περίπτωση! “Respect”!

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα! Την αναλγησία καθώς και την υποκρισία!

Έχουμε πολύ δρόμο για να διανύσουμε, αν υπάρχει στόχος για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς! 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button