ANIMALS

“Γιατί δεν μας αφήνουν να βγάλουμε βόλτα τα σκυλάκια που φιλοξενούνται σε κλουβιά;”

Η κ. Μ.Κ. με μήνυμά της στο “Χαϊδάρι Σήμερα” εκφράζει την απογοήτευσή της διότι δεν επιτράπηκε στην ίδια και σε ομάδα εθελοντών να βγάλουν βόλτα τα σκυλάκια από τον δημοτικό χώρο φιλοξενίας, στο Θεαθήναι.

Σημειώνει η συμπολίτισσα:

Σήμερα το απόγευμα μια παρέα εθελοντών πήγαμε να βγάλουμε βόλτα μερικά από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται από τον Δήμο στο Δάσος Χαϊδαρίου. Είναι απογοητευτικό ότι ο Δήμος αντί να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό και να οργανώνει τους εθελοντές ώστε το έργο τους να είναι επωφελές, μας διώχνει μέσω του υπαλλήλου που έχει αναλάβει την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Καλέσαμε την αστυνομία για να μεσολαβήσει, του έγινε σύσταση και παρά ταύτα δεν μας επέτρεψε να πάρουνε μερικά ζώα για ένα περίπατο στον παρακείμενο υπαίθριο χώρο.

Την ρωτήσαμε ποια δικαιολογία επικαλέστηκε ο υπάλληλος, διότι γνωρίζουμε ότι συνηθίζεται να βγάζουν τα σκυλιά εθελοντές, και μάς απάντησε: “Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας άφηνε, με φωνές”.

Όπως σημειώνει η ίδια, τα σκυλιά είναι περίπου δεκαπέντε. “Το καθένα σε ένα κλουβί δύο επί δύο. Φροντισμένα. Ταϊσμένα. Σχετικά καθαρά. Φαίνονται υγιή. Έχουν όμως ανάγκη να περπατούν λίγο. Είναι τα περισσότερα νεαρά και γερά ζώα”.

Καταλήγει η κ. Μ.Κ.:

Είναι καλή κίνηση από τον Δήμο η φροντίδα των αδέσποτων, αλλά είναι κρίμα, όταν υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να δώσουν τον χρόνο τους για να τα περπατήσουν, να μην συνεργάζεται με τους εθελοντές. Έχω πάει λίγες φορές. Και όμως ήμουν μάρτυρας δύο φορές αυτής της άσχημης συμπεριφοράς. Ίσως συμβαίνει κάτι που δεν ξέρω.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button