ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δύο δραστικές παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τα παιδιά

Σε άρθρο του Γιάννη Ελαφρού στην Καθημερινή περιγράφεται ένα μεγάλο έργο, το Walkable Athens, που φιλοδοξεί να καταστήσει την Αθήνα πόλη που περπατιέται. Το Walkable Athens εκπονήθηκε με τη συμβολή δεκάδων ερευνητών και επιστημονικών συνεργατών της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Η μελέτη παραδόθηκε στον Δήμο Αθηναίων τον Μάρτιο του 2024.

Ανάμεσα στις λύσεις που περιγράφονται, περιλαμβάνεται η δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε μια ακτίνα 250 μέτρων γύρω από τα σχολεία, αλλά και το ολιγόωρο κλείσιμο δρόμων για παιχνίδι.

Πιο αναλυτικά η πρόταση:

Μια ιδιαίτερη πρόταση αφορά τη θεσμοθέτηση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας μέχρι 20-30 χλμ. σε μια ακτίνα 250 μέτρων γύρω από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Αθηναίων, έτσι ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν με τα πόδια με ασφάλεια. Oσοι γονείς πήγαιναν με αυτοκίνητο στο σχολείο τα παιδιά τους θα ενθαρρύνονται με πληροφοριακή σήμανση να αποβιβάζουν τα παιδιά στην περίμετρο, μια και οι συνθήκες για περπάτημα μέχρι το σχολείο θα είναι πια πιο ασφαλείς. Με την υλοποίηση αυτής της ελκυστικής πρότασης, μετατρέπεται ένα μεγάλο εύρος της έκτασης του Δήμου Αθηναίων σε περιοχή ήπιας κυκλοφορίας.

Δύο δραστικές παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης για τα παιδιά 3
Οδός Κολοκοτρώνη. μετά το σχολείο. Οι μαθητές του δημοτικού περπατούν στριμωγμένοι στο πεζοδρόμιο του 0.5 μέτρου με πλήθος εμποδίων και οι μητέρες στο οδόστρωμα.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται και οι δρόμοι για παιχνίδι, κάτι που γίνεται ήδη σε πόλεις της Ευρώπης και θυμίζει τους δρόμους παλιότερων δεκαετιών, όταν τα παιδιά έπαιζαν εκεί. «Προτείνουμε σε επτά σημεία, πιλοτικά, να κλείνει ο δρόμος για δύο-τρεις ώρες, δύο ημέρες την εβδομάδα, για να παίζουν τα παιδιά. Πέρα από τον χώρο που κερδίζουμε, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, που σκέφτονται πως θα μπορούσε να είναι και αλλιώς», λέει ο κ. Βλαστός.

Δεν κοστίζει, ας το δοκιμάσουμε!

Προτάσεις σαν τις παραπάνω, με στόχευση στους νεότερους κατοίκους της πόλης, που μάλιστα δεν έχουν κατασκευαστικό κόστος, αξίζει να δοκιμαστούν.

Βλέπε και Βελτίωση πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button