ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Χαοτική κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου”

γράφει ο Κώστας Φωτεινάκης, δημοτικός σύμβουλος με τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου- Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Η χαοτική κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου είναι μια μικρογραφία του  πολιτιστικού επιπέδου της πόλης

Οι συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου τη νέα δημοτική περίοδο (Σεπτέμβριος 2019) είναι από τις χειρότερες από το 1978 μέχρι τις ημέρες μας σε επίπεδο διάρκειας, διαλόγου, συζήτησης, χαρακτηρισμών, προτάσεων και αποφάσεων.

Οι περισσότερες συνεδριάσεις ξεκινούν στις 8:00μμ και τελειώνουν την επομένη ημέρα ξημερώματα μεταξύ 02:00 – 03:00. Τα  Δημοτικά Συμβούλια έχουν διάρκεια έξι (6) ώρες, πολύ περισσότερες ώρες από τις συνεδριάσεις του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Κανονισμός Λειτουργίας δεν τηρείται ούτε συμφωνείται χρόνος ομιλίας. Ο κάθε επικεφαλής μιλάει όσο θέλει, γίνονται συνεχείς διακοπές επί της διαδικασίας και για υποτιθέμενες διευκρινήσεις, εκστομίζονται άκομψοι χαρακτηρισμοί, δεν υπάρχει παραγωγικός χρόνος για να τοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. [o κανονισμός https://joom.ag/hnBe]

Ο άκομψος διάλογος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (29.01.2020) για τις καταθέσεις του πρώην Δημάρχου Μιχάλη Σελέκου και την περιουσία του νυν Δημάρχου Ευάγγελου Ντηνιακού είναι η κορυφή του παγόβουνου του χαμηλού επιπέδου των συνεδριάσεων.

Στην πραγματικότητα κανένας εργαζόμενος ή επαγγελματίας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις μέχρι τις 3:00 το πρωί και στη συνέχεια να πάει στη δουλειά του. Το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και η διάρκεια των συνεδριάσεων αποθαρρύνουν κάθε ανιδιοτελή πολίτη που θέλει να συμμετέχει στα κοινά με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.

Οι ευθύνες είναι πολλές σε πρόσωπα και λογικές και εκφράζουν κατά τη γνώμη τη διαχρονική υποβάθμιση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου στο Χαϊδάρι την τελευταία 20ετία. Η χαοτική κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου είναι μια μικρογραφία του  πολιτιστικού επιπέδου της πόλης.

Ανεξαρτήτως για το ποιος ευθύνεται για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουν όλοι και τις ίδιες ευθύνες για την κατάπτωση, θα πρέπει να συμφωνηθεί ότι η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι όπως είναι σήμερα.

Προτείνω ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  να καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν και να δεσμευτούν για το πώς θα αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και για το πώς θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να έχουμε  πολιτικές, πολιτισμένες και δημιουργικές συνεδριάσεις.

Στην προηγούμενη 1η συνεδρίαση για το 2020 (29.01.2020) αποχώρησα αηδιασμένος τα μεσάνυχτα. Δεν έχω την πρόθεση να συνεχίσω να νομιμοποιώ με τη συμμετοχή μου ένα απαράδεκτο Δημοτικό Συμβούλιο, αν συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Πόλωση και τυφλές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου      //      “Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή και πρωτίστως ο ίδιος ο δήμαρχος”     //     Ώρα μηδέν για το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου     //   Ένας μαθητής σχολιάζει τον πόλεμο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button