ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ώρα μηδέν για το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

γράφει ο Δημήτρης Τσατσαμπάς
Με αφορμή τις αναφορές που γίνονται τελευταία για την προβληματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, έχω ήδη καταθέσει την άποψή μου σε προηγούμενες συνεδριάσεις του.
Θεσμικά ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ σημαντικός, καθώς τα μέλη του, οι δημοτικοί σύμβουλοι, καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των δημοτών.
Χρόνια τώρα όμως όπως λειτουργεί στο Δήμο μας, αυτός ο ρόλος έχει αποδομηθεί, μιας και δεν έχει προσθέσει σχεδόν τίποτα στην πρόοδο της πόλης μας. Στις συνεδριάσεις του, ακόμη και οι λίγες επισημάνσεις ή προτάσεις που ακούγονται, αγνοούνται, ενώ αντίθετα κυριαρχούν οι ανούσιες τοποθετήσεις και οι εγωιστικές αντεγκλήσεις. Τελευταία μάλιστα προστέθηκαν αυθαιρεσίες και ύβρεις.
Αυτή η εκφυλιστική λειτουργία του Συμβουλίου, σε συνδυασμό με την επί πολλά χρόνια αποτυχημένη διοίκηση του Δήμου και την παρεπόμενη διάλυση των υπηρεσιών του «πέτυχαν» την -κατά κοινή ομολογία- υποβάθμιση της πόλης μας σε πολλούς τομείς.
Παρά τα αδιαμφισβήτητα αρνητικά κατορθώματά τους ορισμένοι εναπομείναντες πρωταγωνιστές από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σελέκου και την πιο προηγούμενη διοίκηση Μαραβέλια, για ακόμη μια φορά συνεταιριζόμενοι, συνεχίζουν με περισσότερη ένταση την αρνητική τους παρουσία. Σκοπιμότητά τους και σχέδιο τους, τώρα που πλέον με επιλογή των πολιτών βρίσκονται εκτός διοίκησης, είναι να μην προχωρήσει τίποτα θετικό στο Δήμο.
Είναι πράξη πολιτικής και ηθικής ευθύνης η απομόνωσή τους γι’ αυτόν τον αρνητικό τους ρόλο και η αποκάλυψή τους στην κοινή γνώμη της πόλης μας. Το κυριότερο ωστόσο είναι η παραγωγή έργου από τη νέα Δημοτική Αρχή, κάτι επί χρόνια ξεχασμένο για το Χαϊδάρι.
Όσο για την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως σε κάθε Δήμο, αυτή εξασφαλίζεται με την εφαρμογή του προβλεπόμενου κανονισμού λειτουργίας του, έτσι ώστε να διαδραματίζει το ρόλο που του αρμόζει στην τοπική κοινωνία.
Αυτό το απλό αλλά πολύ σημαντικό οφείλουμε να πράξουμε και στο Δήμο μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button