ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πόλωση και τυφλές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου

Σε αρένα μεταβλήθηκε -όχι για πρώτη φορά- το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου με προσωπικές επιθέσεις και σκληρούς χαρακτηρισμούς που ξεφεύγουν από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Πρωταγωνιστές οι Βαγγέλης Ντηνιακός, Μιχάλης Σελέκος, Αποστόλης Θεοφίλης, ενώ η κατάσταση στο τέλος της συνεδρίασης εκτραχύνθηκε τόσο, ώστε απειλήθηκε ακόμη και σύρραξη μεταξύ Γιάννη Κέντρη και Αποστόλη Θεοφίλη. Τελικά η συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, αφού είχε αποχωρήσει μέρος της αντιπολίτευσης. 

Οι διαξιφισμοί και η φοβερή οξύτητα επί παντός -από το χρόνο ομιλίας των επικεφαλής, μέχρι τα περιουσιακά Ντηνιακού – Σελέκου, αλλά και τα μέτρα του Δήμου για τον κορωνοϊό (!)- “χτύπησαν κόκκινο”, με αποτέλεσμα μετά από έξι ολόκληρες ώρες συζήτησης, να βρίσκονται ακόμα στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης. 

Μέσα σε αυτό το τοξικό κλίμα, που μοιάζει περισσότερο με βεντέτα παρά με έντονο -έστω- πολιτικό διάλογο, το Δημοτικό Συμβούλιο απαξιώνεται. Προβλήματα των δημοτών δεν βρίσκουν χώρο και χρόνο να συζητηθούν. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο τελευταίο Δ.Σ., κατά το οποίο ανάμεσα στις αντεγκλήσεις συζητήθηκε το θέμα των σχολείων, ανύποπτοι δημότες βρίσκονται ενώπιον φτηνών κοκορομαχιών και αποχωρούν αιφνιδιασμένοι και απογοητευμένοι -αν όχι αηδιασμένοι. 

Ποιος κερδίζει πολιτικά από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; Σίγουρα όχι η δημοκρατία και η πόλη. 

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” βρίσκεται σε μεγάλη αμηχανία, προσπαθώντας να αποδελτιώσει μειωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις. Αποφασίσαμε τελικά, αντί ρεπορτάζ, να δημοσιεύσουμε αυτούσια τα πλήρη πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου, μόλις φτάσουν στα χέρια μας, ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Χαϊδάρι Σήμερα

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button