ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς οι υπάλληλοι της Καθαριότητας εντόπισαν τον ασυνείδητο με τα σάπια κρέατα

Στο ιστορικό σύλληψης του εκ συστήματος ρυπαντή της πόλης με τα σάπια κρέατα αναφέρεται επιστολή που λάβαμε από τον Δήμο. Σε αυτήν τονίζεται ότι ο εντοπισμός του δράστη έγινε από υπαλλήλους του Δήμου, που έκαναν ειδικές βάρδιες τις νυχτερινές ώρες με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.

Την επιστολή υπογράφει ο κ. Δημήτρης Σταυρίδης, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας & Ελέγχου Περιβάλλοντος. Όπως μαθαίνουμε, έπιασαν τον ασυνείδητο να πετάει κρέατα έξω από τον Διομήδειο Κήπο, όπου εγκατάλειψε το αυτοκίνητό του. Αυτό, έδωσε τη δυνατότητα στην Αστυνομία να βρει τα στοιχεία του και να τον συλλάβει.

Ολόκληρη επιστολή με το ενδιαφέρον ιστορικό της σύλληψης:

Διαβάζοντας το άρθρο της εφημερίδας σας της 26/11/2018, σχετικά με την σύλληψη ιδιώτη που πετούσε υπολείμματα κρεάτων από σφαγεία της περιοχής σε κάδους απορριμμάτων της Πόλης μας, θα θέλαμε (προς αποκατάσταση της αλήθειας) να σας αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν στο παραπάνω θέμα.

Από τις αρχές του καλοκαιριού η Υπηρεσία μας  είχε εντοπίσει ότι άγνωστος πετούσε σάπια κρέατα, σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Πόλης, όπως χώροι στάθμευσης της Εθνικής Οδού, Λεωφ. Σχιστού, Ανάπλασης και στην είσοδο του Διομήδειου Κήπου. Τα απορρίμματα αυτά προκαλούσαν αφόρητη δυσοσμία και κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων στην αποκομιδή.

Για την κατάσταση η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημέρωσε εγγράφως την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Αθηνών. Επειδή το φαινόμενο συνεχιζόταν, οι ίδιοι οι υπάλληλοι της Καθαριότητας άρχισαν βάρδιες τις νυχτερινές ώρες με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, προκειμένου να εντοπίσουν τον ασυνείδητο που συνέχιζε απτόητος το έργο του.

Οι προσπάθειες των Εργατών Καθαριότητας έφεραν αποτελέσματα στις 07/11/2018 και ώρα 24:00. Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω άγνωστο στην είσοδο του Διομήδειου Κήπου να εναποθέτει μέσα στους κάδους απορριμμάτων σάπια κρέατα. Αυτός, μόλις αντιλήφθηκε τους εργάτες, εγκατέλειψε το όχημα του με αναμμένη μηχανή και τράπηκε σε φυγή μέσα από το παρακείμενο πάρκο, γλυτώνοντας έτσι το αυτόφωρο.

Αμέσως ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο ειδοποιώντας και την Αστυνομία. Περιπολικό της Αστυνομίας κατέφθασε, κατέγραψε το γεγονός και παρέλαβε το εγκαταλειμμένο όχημα, μέσω του οποίου αναζητήθηκαν και βρέθηκαν τα στοιχεία του δράστη.

Δράττομαι της ευκαιρίας να υπενθυμίσω πως οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, την όχι καλή κατάσταση του στόλου των οχημάτων και τις ελλείψεις στον εξοπλισμό, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην εξυπηρέτηση των δημοτών και στο να διατηρείται η πόλη μας καθαρή.

Δεν αρκεί όμως μόνον αυτό. Χρειάζεται και η συμβολή των δημοτών και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη και κυρίως η βελτίωση της συμπεριφοράς όλων μας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της σωστής διαχείρισης και διάθεσης των αποβλήτων.

Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία μας εκδίδει κατά καιρούς οδηγίες, τις οποίες μπορούμε να σας αποστείλουμε προς ενημέρωση δική σας, αλλά και των συμπολιτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Χαϊδάρι: Εκατοντάδες κιλά σάπια κρέατα σε κάδους!

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button