ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι!: Εκατοντάδες κιλά σάπια κρέατα σε κάδους!

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στους κάδους απορριμμάτων. Πέσαμε όμως έξω! Μάλιστα  “φιγουράρουν” και στο αστυνομικό δελτίο για σοβαρό κίνδυνο όσον αφορά τη δημόσια υγεία στο Χαϊδάρι!

Η Αστυνομία και ο Δήμος Χαϊδαρίου, λοιπόν, υποχρεώθηκαν να ασχοληθούν με μια περίεργη υπόθεση ρίψης επικίνδυνων αποβλήτων σε κάδους, που αρχικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση περιοίκων.

Πράγματι, κάτοικοι από τις γειτονιές της Γρηγορούσας και του Αη Γιώργη, ακόμη και γύρω από το Αττικό Νοσοκομείο, τηλεφωνούσαν πιεστικά στο Δήμο και διαμαρτύρονταν έντονα για δυσοσμία. Η Υπηρεσία Καθαριότητας τους απαντούσε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνετε κανονικά στις γειτονιές τους, όμως οι κάτοικοι επέμεναν… και, όπως αποδείχτηκε είχαν δίκιο. Βρόμα, δεκάδες ζωύφια, έντομα κυριαρχούσαν γύρω από τους κάδους απορριμμάτων.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν αδιαμφισβήτητος. Τελικά τον γρίφο έλυσαν οι άνδρες του Α.Τ Χαϊδαρίου, στο οποίο απευθύνθηκε ο Δήμος. Είναι μια υπόθεση πρωτοφανής στα χρονικά της πόλης.

Ερχόταν για να πετάξει σάπια κρέατα

Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες, λοιπόν, διαπιστώθηκε πως ένας 50χρονος από το Περιστέρι πετούσε καθημερινά στους κάδους μας δεκάδες κιλά σάπια κρέατα! Ο συγκεκριμένος, για ένα ολόκληρο μήνα, κυκλοφορούσε μεταμεσονύκτιες ώρες στο Χαϊδάρι, όπου ξεφόρτωνε το επικίνδυνο φορτίο του. Χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά το αυτοκίνητο φιλικού του προσώπου, που έσερνε μια μικρή καρότσα.

Ένα βράδυ η πράξη του έγινε αντιληπτή από διερχόμενο περιπολικό του Α.Τ. Χαϊδαρίου. Όταν ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών πάτησε γκάζι. Η κίνηση του αυτή ήταν η αρχή του τέλους στη δύσοσμη δράση του.

Ο εν λόγω δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Σε βάρος του όμως σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.

Συνεργεία του Δήμου ανέλαβαν να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τους συγκεκριμένους κάδους.

Γιατί το έκανε;

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ρώτησε τοπική αστυνομική πηγή για το λόγο που πιθανολογείται  αιτία της παράνομης αυτής πράξης. “Πιθανόν να μάζευε επ’ αμοιβή σάπια κρέατα από κρεοπωλεία για να τα μεταφέρει σε ειδικούς κλιβάνους. Όμως για οικονομία χρόνου και καυσίμων, επέλεγε να τα αφήνει στους κάδους του Δήμου Χαϊδαρίου”, είναι η απάντηση.

Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης ενδεχομένως να οδηγήσει στην πηγή των σάπιων κρεάτων, καθώς δεν μπορεί να νοηθεί ως αποκλειστικός υπεύθυνος ο “μεταφορέας. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button