ΕΛΛΑΔΑ

Piraeus Tower: Ο “νέος” Πύργος του Πειραιά από ψηλά!

Ο πρώην Πύργος του Πειραιά, που “στοίχειωσε” για δεκαετίες, μεταμορφώνεται σε σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο. Με ύψος 88 μέτρα δεσπόζει μπροστά στο λιμάνι και ονομάζεται πια Piraeus Tower. Είναι το πρώτο “πράσινο” ψηλό κτήριο με εμπορικές χρήσεις και πολυτελή γραφεία. Θα προσφέρει επίσης στους εργαζόμενους και επισκέπτες μια εκπληκτική θέα, αποτέλεσμα του ύψους και της τοποθεσίας του.

Έχει 22 ορόφους και με την αναδιαμόρφωση και ανακαίνισή του θα δημιουργηθούν χώροι 34.600 τετραγωνικών μέτρων.
Οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται το κτήριο να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο “πράσινος” Piraeus Tower

Ο “πράσινος” Πύργος επιδιώκει να πιστοποιηθεί με την βαθμίδα Platinum του αναγνωρισμένου διεθνούς προτύπου πράσινων κτηρίων LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) και θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια στην Ελλάδα, καθώς θα συνοδεύεται από σύγχρονες ψηφιακές λειτουργίες.

Άλλες πληροφορίες εδώ: Πύργος Πειραιά: Παίρνει ζωή μετά από 45 ολόκληρα χρόνια!       //      Πώς θα είναι ο “πράσινος” πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες)

Σημαντικές ενέργειες για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών και της μείωσης του ενσωματωμένου άνθρακα των υλικών του κτιρίου γίνονται ήδη με την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση της υφιστάμενης όψης του κτιρίου με 2.410 kg ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, 3.230 kg καλώδια, 107.360 kg χάλυβα, 360 kg λαμπτήρες καθώς και 761.430 kg προϊόντων καθαιρέσεων και αποξηλώσεων που εμπεριείχαν 110 τόνους ανακυκλώσιμου σιδήρου, να έχουν ήδη ανακυκλωθεί.

Επιπλέον, μια όαση πρασίνου θα δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου του Πειραιά με 1.000 τ.μ. φύτευσης με την περιοχή να αρδεύεται με σύγχρονη μεθόδους συλλογής και επαναχρησιμοποίησης βρόχινου νερού φιλικές προς το περιβάλλον.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελούν ζωτικό κομμάτι της λειτουργίας του Πύργου με Φωτοβολταϊκά να συστήματα να τοποθετούνται στο υπερδώμα του Πύργου συμβάλλοντας στην μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου κατά 100 τόνους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button