ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα είναι ο “πράσινος” πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες)

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μορφή του “πράσινου” πύργου του Πειραιά, ο οποίος παίρνει ζωή μετά από 45 ολόκληρα χρόνια και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2023 είχε η ΕΡΤ και η εκπομπή “Με νέα ματιά”.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο πολιτικός μηχανικός Νατάλης Πέτροβιτς εξήγησε ότι η απόκλιση του κτιρίου από την κατακόρυφο στα 80 μέτρα είναι 2,5 εκατοστά, κάτι που ουσιαστικά «ακυρώνει» τον αστικό μύθο που αφορά στο ότι «γέρνει» ο πύργος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε τα αρχικά σχέδια και έπρεπε να ξαναφτιάξουμε απ’ την αρχή τον πύργο τουλάχιστον στο μοντέλο μας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία BIM*», είπε μεταξύ άλλων.

Άλλες πληροφορίες εδώ: Πύργος Πειραιά: Παίρνει ζωή μετά από 45 ολόκληρα χρόνια!
Πώς θα είναι ο "πράσινος" πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες) 3
Πώς θα είναι ο "πράσινος" πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες) 5
Πώς θα είναι ο "πράσινος" πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες) 7
Πώς θα είναι ο "πράσινος" πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες) 9
Πώς θα είναι ο "πράσινος" πύργος του Πειραιά μετά την ανακατασκευή (βίντεο, φωτογραφίες) 11

*Το Building Information Modeling (BIM) είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει την παραγωγή και διαχείριση των ψηφιακών αναπαραστάσεων των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των χώρων που περιγράφονται. Τα μοντέλα BIM είναι αρχεία από τα οποία μπορούν να εξαχθούν, ανταλλαχθούν ή να δικτυωθούν κατάλληλα ώστε να υποστηρίξουν την λήψη αποφάσεων σε σχέση με το κτήριο ή οποιοδήποτε άλλο δομικό στοιχείο ενεργητικού. Λογισμικό BIM χρησιμοποιείται από άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς οι οποίοι σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, λειτουργούν και συντηρούν διάφορες υποδομές σε τομείς όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δρόμοι, λιμάνια, σήραγγες κλπ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button