ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε “να πάρει” μαζί του και τη γειτονιά

Οι κάτοικοι μιας ήσυχης γειτονιάς στη Νέα Ζωή Περιστερίου προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ μιας ισχυρής έκρηξης που έζησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 1/2, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιούν το μέγεθος του τεράστιου κινδύνου που διέτρεξαν.

65χρονος άνδρας φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει βάζοντας φωτιά σε γκαζάκια και φιάλες υγραερίου στο διαμέρισμά του, αλλά ταυτόχρονα είχε υπονομεύσει με εύφλεκτα υλικά το πεζοδρόμιο και τον δρόμο έξω από αυτό, ώστε να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη. “Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και είναι θαύμα το πώς γλιτώσαμε”, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” σοκαρισμένος περίοικος. Ο ίδιος ο 65χρονος νοσηλεύεται στο Κρατικό Νίκαιας με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 3
Το διαμέρισμα όπου έμενε ο 65χρος. Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα

Η μικρή οδός Αμφιάλης είναι στο πόδι ώρες μετά το συμβάν και οι κάτοικοι μαζεύουν σπασμένα γυαλιά από τα τζάμια που έσπασαν από την έκρηξη στο σπίτι του 65χρονου. “Έμοιαζε με σεισμό αυτό που ζήσαμε, τρομοκρατηθήκαμε”, μας είπε μία γυναίκα.

Σε κάποια διαμερίσματα ξηλώθηκαν ολόκληρα κουφώματα“, λένε άλλοι. “Ευτυχώς ακριβώς απέναντι από το ισόγειο όπου έμενε βρίσκεται ακάλυπτο οικόπεδο και εκτονώθηκε προς τα εκεί το ωστικό κύμα, αλλιώς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα”, μάς ανέφεραν. Ζημιές έπαθαν και αυτοκίνητα.

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 5
Σπασμένα τζάμια στην οδό Αμφιάλης. Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Όπως διαπιστώθηκε, ο επίδοξος αυτόχειρας είχε μέσα στο σπίτι 4 φιάλες υγραερίου, ενώ είχε τοποθετήσει στον χώρο γύρω από το σπίτι του γκαζάκια.

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 7
Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα

Ένας γείτονάς του μάς έδειξε γκαζάκια κρυμμένα σε κουτιά γλυκών κάτω από αυτοκίνητα και μηχανές, ενώ είχε ρίξει και πετρέλαιο στο δρόμο για να αναφλεγεί. “Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε να πάρει μαζί του και τη γειτονιά”, μάς είπε κάποιος.

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 9
Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα
Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 11
Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα

“Αν αργούσε λίγο η Πυροσβεστική, η γειτονιά θα είχε γίνει παρανάλωμα, είπαν πυροσβέστες”, μάς πληροφόρησε άλλος κάτοικος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φιάλες υγραερίου για να εκραγούν σε φωτιά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά, αλλά η επέμβαση έγινε στο 10λεπτο. Στο σημείο επιχείρησαν τρία οχήματα με εννέα Πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν και έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν προλάβει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όπως συζητιέται στη γειτονιά, ο 65χρονος ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, άνεργος τα τελευταία χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τού είχε ζητήσει να αποχωρήσει για να κάνει ανακαίνιση.

Περιστέρι: Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά ήθελε "να πάρει" μαζί του και τη γειτονιά 13
Φωτό: Χαϊδάρι Σήμερα

Μενέλαος Χρόνης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button