ΕΚΛΟΓΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η καθημερινότητα του πολίτη είναι τραγική”

Συνέντευξη της Χριστίνας Κοντού – Ερμίδου, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό “Ώρα Χαϊδάρι” – Άρης Πανόπουλος.

Κυρία Κοντού πείτε μας λίγα λόγια για σας και την πορεία σας με τα κοινά, καθώς γνωρίζουμε ότι προέρχεστε από το χώρο του πολιτισμού.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στο Χαϊδάρι. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο πέρασα τα πρώτα μου μαθητικά χρόνια και στη συνέχεια στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Χαϊδαρίου από όπου και αποφοίτησα. Εργάζομαι ως διοικητική υπάλληλος σε φορέα παροχής υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς τις ηθικές αξίες της ζωής, αλλά και τα πολιτισμικά στοιχεία της ιστορικής μου καταβολής, αγάπησα από πολύ μικρή κάθε τι που έχει σχέση με το ποντιακό στοιχείο και δραστηριοποιήθηκα ενεργά στο Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου σε ηλικία 7 ετών, καθώς εντάχθηκα στο χορευτικό του συλλόγου μαζί με τον αδερφό μου Σπύρο, με χοροδιδάσκαλο στα πρώτα μου βήματα και μέχρι την ενηλικίωσή μου, τη Σουλτάνα Βαρυτιμιάδη.

Στην πορεία και καθώς μεγάλωνα, γαλουχήθηκα με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των προγόνων μου, από τη μητέρα μου Γεωργία Ερμίδου και τον παππού μου Σπύρο Ερμίδη, οι οποίοι διετέλεσαν επί σειρά ετών πρόεδροι του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου.

Η ουσιαστική ενασχόληση μου με τα ποντιακά δρώμενα, ξεκίνησε όταν εντάχθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ως Γενική Γραμματέας και συνεχίστηκε και σε ανώτερο επίπεδο επί σειρά ετών, καθώς διετέλεσα:

  • Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου του Δ.Σ. της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων.
  • Μέλος του Δ.Σ. της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
  • Μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Θεωρείτε τον πολιτισμό σημαντικό στοιχείο στη ζωή του ανθρώπου και αν ναι, πιστεύετε ότι στην πόλη που ζείτε αντιμετωπίζεται όπως αρμόζει στη σπουδαιότητα του;

Ο πολιτισμός κατά την άποψη μου είναι η κουλτούρα μιας κοινωνίας και αναφέρεται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας. Στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στον αθλητισμό, στην τεχνολογία, στις καλές τέχνες, στη φιλοσοφία, αλλά και στη συμπεριφορά των ανθρώπων, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν απλά, καθημερινά πράγματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας, την πίστη, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των συνανθρώπων μας, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

#Δυστυχώς όμως στην πόλη μας ο πολιτισμός και τα συνακόλουθά του έχουν περιέλθει προ πολλού σε δεύτερη μοίρα και δεν στηρίζονται, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας προβλήματα σε όλους τους φορείς, που ασχολούνται με αυτά. Οι πολιτιστικοί και οι αθλητικοί σύλλογοι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν απαξιωθεί παντελώς και γενικά κάθε τι που θα μπορούσε να στηρίξει και την ψυχολογία των συμπολιτών μας, μέσα από δράσεις, έχει μηδενιστεί.

Η καθημερινότητα του πολίτη είναι τραγική στο οδικό δίκτυο, στην καθαριότητα, στις πλατείες, στα σχολεία, στις επαγγελματικές δραστηριότητες, στην ασφάλεια, στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, στην ουσιαστική μέριμνα των τετράποδων φίλων μας, στην αξιοποίηση χρηματοδότησης έργων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στην πόλη μας.

Θεωρείτε ότι οι προτάσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχετε, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποια πράγματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών σας;

Ο συνδυασμός μας «Ώρα Χαϊδάρι – Άρης Πανόπουλος» αποτελεί εγγύηση για την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου μας και την επαναφορά του στη θέση που του αρμόζει στη Δυτική Αθήνα. Στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου, πρωταρχικό ρόλο έχει η πολύχρονη εμπειρία και ενασχόληση του Άρη Πανόπουλου με τα κοινά της πόλης μας, η ηθική και η τιμιότητά του, η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες του. Και βέβαια η συλλογική προσπάθεια όλων μας και του καθένα προσωπικά από το δικό του μετερίζι, που θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό της πόλης μας.

Απαντάμε λοιπόν δυναμικά στις προκλήσεις της καθημερινότητας, οι οποίες θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα και τις αντιλήψεις της, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Γιατί το πρόγραμμα του συνδυασμού μας έχει επίκεντρο το δημότη και την καθημερινότητά του, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεται και στον τίτλο του: «Ώρα Χαϊδάρι – Άρης Πανόπουλος».

"Η καθημερινότητα του πολίτη είναι τραγική" 1

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button