ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έβγαλε «λαβράκια» ο Διαχειριστικός Έλεγχος στον Δήμο;

 

Έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται στο Δημαρχείο γύρω από τις δύο πρώτες εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο του διενεργούμενου Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Χαϊδαρίου, που έφτασαν στα χέρια της δημοτικής αρχής. Αφορούν υποθέσεις της περιόδου Μαραβέλια και προς το παρόν το περιεχόμενό τους γνωρίζει μόνο ο δήμαρχος και ομάδα συνεργατών του. 

Ο μοναδικός χαρακτηρισμός στον οποίο περιορίστηκε ο Μιχάλης Σελέκος σε ερώτηση της εφημερίδα μας για το περιεχόμενο των εκθέσεων είναι ότι “το θέμα είναι περίπλοκο”. Η αίσθησή μας πάντως είναι ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, αν κρίνουμε από τις κινήσεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή για τον χειρισμό της. 

Οι δύο εκθέσεις αφορούν τα μισθώματα του δημοτικού καταστήματος στο λόφο του Προφήτη Ηλία και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, επί δημαρχίας Δημήτρη Μαραβέλια.

Ο κ. Σελέκος κράτησε προς το παρόν κλειστά τα «χαρτιά» του και δεν θέλησε να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει τις εξελίξεις για το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την Τρίτη 27 Μαρτίου. Νωρίτερα θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ακόμα, όπως μας είπε, η δημοτική αρχή συζητάει τις συγκεκριμένες εκθέσεις με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Θα ακολουθήσουν οι εκθέσεις Σώματος Επιθεωρητών για τα υπόλοιπα τέσσερα δημοτικά καταστήματα και την πράξη εφαρμογής 2/87 στο Άνω Δάσος.

Θυμίζουμε ότι η διενέργεια Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς πριν από δύο χρόνια, στις 24 Μαρτίου 2016, μετά από  επαμφοτερίζουσα στάση της δημοτικής αρχής. Τότε αποφασίστηκε ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

– Έλεγχος των συμβάσεων μίσθωσης των ακινήτων του Δήμου, καθώς και των προγραμματικών συμβάσεων και επιδοτήσεων προς τρίτους (νομικά πρόσωπα κλπ).


– Υπόθεση της Πράξης Εφαρμογής 2/87 (ένταξη Άνω Δάσους στο σχέδιο πόλης) και την εισφορά σε γη και χρήμα, καθώς και των δεσμευμένων ακινήτων από τον Δήμο που με ευθύνη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών δεν αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες τους και βρίσκονται στα όρια πλέον του αποχαρακτηρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ “ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ”

Ξεκίνησε ο Διαχειριστικός Έλεγχος στον Δήμο – Ποιες υποθέσεις αφορά

Σαρωτικός διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο. Αναμένεται να σπάσουν “αποστήματα”

 Θέλετε πράγματι “σύγκρουση με οικοπεδοφάγους”;

Σημαντικές εξελίξεις: Διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο

Δήμος Χαϊδαρίου: Ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος 15ετίας

“Πέπλο σιωπής στα 3.500.000 που χρωστούν μεγαλοοφειλέτες στον Δήμο”

Έρευνα για 2,5 εκατ. ευρώ (τουλάχιστον).

Κ. Ασπρογέρακας: Μιχάλη, υπάρχουν και τα “ξεχασμένα” εκατομμύρια του Άνω Δάσους…

Αλλάζει στάση για τον διαχειριστικό έλεγχο ο Μιχάλης Σελέκος!

Μ. Σελέκος: Ο διαχειριστικός έλεγχος θα παραλύσει τον Δήμο!

Πώς θα ελέγξει ο Μ. Σελέκος την οικονομική διαχείριση του Δ. Μαραβέλια;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button