ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Γιατί έκλεισε η 1η είσοδος – έξοδος του Δάσους στη Λ. Αθηνών

Έκλεισε λόγω επικινδυνότητας η 1η είσοδος – έξοδος του Δάσους στην Λεωφόρο Αθηνών. Ο Δήμος τοποθέτησε ταινίες αποτροπής κυκλοφορίας στην οδό Πύλου μετά τις συνεχιζόμενες καθιζήσεις του εδάφους στο τελευταίο τμήμα πριν τη Λεωφόρο, μέχρι το ύψος της οδού Φυλής.

Είναι γνωστό το πρόβλημα στο κομμάτι αυτό, καθώς υποχωρεί το υπόστρωμα του δρόμου και τα συνεργεία του Δήμου αναγκάζονται σχεδόν κάθε φορά μετά από βροχή να καταφεύγουν σε περιστασιακές παρεμβάσεις.

Η αιτία του προβλήματος εστιάζεται σε προβληματικό – ημιτελές έργο της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, που έγινε το 1996. Τότε κατασκευάστηκε ο αγωγός ομβρίων που συλλέγει τα νερά από το ανατολικό Δάσος και το Στρατόπεδο και τα οδηγεί μέχρι τη Λεωφόρο. Ωστόσο εκεί δεν υπάρχει άλλος αγωγός ικανός να τα υποδεχτεί, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται διαρκώς ο δρόμος στο σημείο αυτό.

Να τι μας είχε πει ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Κώστας Βορέας, τον Ιανουάριο του 2016: “Ο αγωγός ομβρίων, που ξεκινάει με διάμετρο δύο μέτρων έξω από το Στρατόπεδο, καταλήγει σε αγωγό διαμέτρου 80 εκατοστών στην οδό Πύλου. Για το λόγο αυτό πετάγονται τα φρεάτια, πλημμυρίζει πιο κάτω το Κολυμβητήριο και πνίγονται τα σπίτια.”

Έτσι, λοιπόν, σε συνδυασμό με μερικές άλλες τεχνικές αστοχίες, εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργούνται τα γνωστά, σοβαρά προβλήματα στην οδό Κορυτσάς, κάτω από τη Λ. Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχει προσωρινή λύση

Μετά τις βροχοπτώσεις του Ιουνίου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας της κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου της Λεωφόρου Αθηνών, έκαναν επιτόπια αυτοψία.

Διαπίστωσαν ότι στο σημείο αυτό υπάρχει «σπηλαίωση» στο οδόστρωμα και πως το πρόσκαιρο γέμισμα με οικοδομικό υλικό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Με αυτό το σκεπτικό, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα την έκτακτη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων από και προς τη Λεωφόρο Αθηνών και από το ύψος της Εθνικής Οδού και μέχρι την οδό Πύλου.

Το πρόβλημα στην οδό Πύλου θα αποκατασταθεί οριστικά με το αντιπλημμυρικό έργο της κατασκευής μεγάλου συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων υδάτων στη Λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος της οδού Πύλου μέχρι τα όρια με το Αιγάλεω, στο ρεύμα της ανόδου. Το έργο έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια και θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη για την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο, όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button