ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πέστε μας πότε επιτέλους θα τελειώσει το έργο!”

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο κ. Απόστολος Οικονόμου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οδό Φιλίππου, κάτω από τον Άγιο Νεκτάριο, στη συνοικία της Γρηγορούσας.

Η γειτονιά όπου κατοικεί είναι ένας από τους τελευταίους χωματόδρομους στο Χαϊδάρι και αντιμετωπίζει προβλήματα με τις βροχές. Τον Μάιο ξεκίνησαν, επιτέλους, εργασίες κατασκευής αγωγού ακαθάρτων, με πρωτοβουλία της σημερινής δημοτικής αρχής. Όμως, τα έργα γίνονται με διακοπές, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή των κατοίκων. Όπως λένε, ο Δήμος, που επικαλείται σαν δικαιολογία τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, δεν τους δίνει χρονοδιάγραμμα των εργασιών και επικαλούνται ζήτημα ασφάλειας.

Η επιστολή:

Από τον κ. Είμαι κάτοικος της Β’ Παρόδου Φιλίππου στον Αριθμό 2, που παραμένει χωματόδρομος. Το 2013 με αίτηση για ασφαλτόστρωση του δρόμου στην Περιφέρεια και την προηγούμενη Δημοτική αρχή μας απαντήθηκε από την Περιφέρεια ότι είναι θέμα του Δήμου και από τον Δήμο ότι δεν υπήρχαν κονδύλια. Τον Νοέμβριο του 2015 μετά από τις πλημμύρες η κατάσταση χειροτέρεψε στην εν λόγω οδό και μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αντιδήμαρχο κ. Βορέα (Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δόμησης), αλλά και αιτήσεις προς τον Δήμο μας, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει διαγωνισμός για την κατασκευή του δρόμου.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει εγκριθεί στις 23.01.2017 “Ανακατασκευή αγωγού ακάθαρτων επί της παρόδου Φιλίππου”. Στις 15.05 ξεκίνησαν τα έργα στην Πάροδο Φιλίππου, τα οποία και σταμάτησαν στις 17.05.2017. Ξαναξεκίνησαν τα έργα στις 29.05.2017 και πράγματι έγιναν εργασίες μέχρι τις 02.06.2017. Έκτοτε αγνοείται η τύχη της συνέχειας του έργου.

Μετά από επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία μας είπαν ότι θα γίνει το έργο. Μετά από επικοινωνία με το γραφείο του Δημάρχου, η γραμματέας του Δημάρχου και μιλώντας επιθετικά, μας παρέπεμψε στην Τεχνική Υπηρεσία. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Δόμησης μας στέλνει στην τεχνική Υπηρεσία.

Αλήθεια τι γίνεται με το έργο; Θα μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα ή θα τα ρίχνουν στον καιρό, ότι δηλαδή βρέχει και δεν μπορούν να κάνουν εργασίες;

Αν εξαιρέσουμε τις 04.06.2017, που έκανε καταιγίδα και πλημμύρισε η Πάροδος Φιλίππου και στις 17.06.2017 και 18.06.2017 που έβρεχε, από τις 05.06.2017 μέχρι τις 16.06.2017 γιατί δεν έγιναν εργασίες;

Υπάρχει ασφάλεια για τους κατοίκους;
Πότε θα τελειώσει το έργο;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button