ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χρήστος Νικολάου: Τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκπέμπουν SOS

Περιοδεία στα σχολεία του Χαϊδαρίου έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Νικολάου και διαπίστωσε σωρεία προβλημάτων, παρά τις υποσχέσεις του νυν δημάρχου στο προεκλογικό του πρόγραμμα, όπως αναφέρει. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι γονείς αναγκάζονται να βάφουν μόνοι τους σχολικές αίθουσες και συνάντησε τούρκικες τουαλέτες. Ακόμη, γίνονται βανδαλισμοί λόγω έλλειψης φύλαξης, δεν δεν υπάρχει μέριμνα για πρόσβαση ΑμεΑ κτλ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης “Χαϊδάρι – Νέο Ξεκίνημα”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο συνδυασμός «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» και προσωπικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Χρήστος Νικολάου ξεκίνησαν μια αθόρυβη εκστρατεία επικοινωνίας με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου.

Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, ο κ. Νικολάου επισκέφθηκε προσωπικά τα: 1ο και 7ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 9οο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο, 6ο ΣΕΚ και 1ο ΕΠΑΛ.

Χρήστος Νικολάου: Τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκπέμπουν SOS 1
Με την κ. Αλεξάνδρα Μιχαλακοπούλου – 1ο Γυμνάσιο, και τον κ. Ζήκο Νάστο – 1ο Λύκειο

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις επισκέψεις είναι πως η εικόνα των σχολείων στα οποία πηγαίνουν τα παιδιά μας είναι άθλια! Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων είναι επί σειρά ετών άβαφες και ασυντήρητες, σε σημείο που πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί βάφουν οι ίδιοι τις αίθουσες των σχολείων και συνήθως με προσωπικά τους έξοδα! Σε πολλά σχολικά κτίρια, μάλιστα, στάζουν νερό οι αίθουσες και πέφτουν οι σοβάδες… Το πρόβλημα μόνωσης είναι εμφανέστατο!

Επιπρόσθετα, σχεδόν στο σύνολο των σχολείων παρατηρούνται κατά τις βραδινές ώρες βανδαλισμοί από εξωσχολικούς, οι οποίοι εισέρχονται παρανόμως στα αφύλακτα σχολεία μας. Το πρωί που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πάνε στα σχολεία συναντάνε σκουπίδια, σύριγγες, σπασμένα τζάμια, καμένους κάδους και φραγμένες υδρορροές.

Χρήστος Νικολάου: Τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκπέμπουν SOS 3
Με τον κ. Αναστάσιο Χάλαρη – 5ο Γυμνάσιο

Τραγική, όμως, είναι η κατάσταση και στις τουαλέτες των παιδιών, όπου σε αρκετές περιπτώσεις συναντάμε τούρκικες τουαλέτες, οι οποίες είναι ανθυγιεινές και επικίνδυνες για τραυματισμό των παιδιών.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέριμνα για πρόσβαση ΑΜΕΑ στα σχολεία το οποίο φυσικά συνεπάγεται ότι ακόμα και ένας μαθητής ο οποίος έχει τραυματιστεί δυσκολεύεται ή αποκλείεται από το να μπει στην τάξη του.

Η διοίκηση του κυρίου Ντηνιακού είναι υπόλογη για αυτή την άθλια και τριτοκοσμική κατάσταση των σχολείων του Δήμου Χαϊδαρίου. Στο σύνολό τους οι διευθυντές των σχολείων που επισκέφτηκε το «Χαϊδάρι-Νέο ξεκίνημα» και ο κ. Νικολάου δήλωσαν ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αργεί να ανταποκριθεί και κάνει λόγο συνεχώς για έλλειψη πόρων και έλλειψη στελεχών. Επίσης, σχεδόν το σύνολο των διευθυντών παραπονέθηκαν για αδυναμία επικοινωνίας με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και έθεσαν ως ερώτημα «γιατί τα κονδύλια που δικαιούνται τα σχολεία μας δεν δίνονται απευθείας στους διευθυντές για διαχείριση, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, άλλα δίνονται στη σχολική επιτροπή για διαχείριση

Χρήστος Νικολάου: Τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκπέμπουν SOS 5
Με την κ. Ευθυμία Αγγελοπούλου – 7ο Δημοτικό και Νημιαγωγείο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους διευθυντές και στα έσοδα από τα κυλικεία των Γυμνασίων και των Λυκείων τα οποία «για κάποιο λόγο» δεν επιστρέφουν στα σχολεία.

Ρωτάμε λοιπόν, ευθέως, τον κύριο Ντηνιακό (ο οποίος σαν να μην τρέχει τίποτα ευχόταν την προηγούμενη εβδομάδα καλή επιτυχία στους μαθητές του Χαϊδαρίου):

  1. Γιατί είναι ασυντήρητα τα σχολεία μας; 
  2. Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση που δεν επιτρέπουν ούτε το βάψιμο τοίχων;
  3. Τι συμβαίνει με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου; Δεν έχουμε ανθρώπους να αναλάβουν ούτε το έργο της συντήρησης των κτιρίων μας;
  4. Γιατί η χρηματοδότηση δίνεται στη σχολική επιτροπή και όχι απευθείας στους διευθυντές;
  5. Τι συμβαίνει με τα έσοδα των κυλικείων;
Χρήστος Νικολάου: Τα σχολεία του Χαϊδαρίου εκπέμπουν SOS 7
Με την κ. Ελένη Μούκα – 9ο Δημοτικό

Ο Δήμαρχος είναι υπόλογος για αυτά τα προβλήματα και είναι υπόλογος και γιατί πριν 4 χρόνια, στο προεκλογικό του φυλλάδιο έταζε (επί λέξη) στους κατοίκους του Χαϊδαρίου: Αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων με κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, στήριξη και εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών, φύλαξη όλων των σχολείων από σχολικούς φύλακες, δημιουργία πράσινων σχολείων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπλήρωση των ελλείψεων των σχολείων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Τι συνέβη και ο Δήμος Χαϊδαρίου έφτασε εδώ;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button