ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιάννης Βασιλείου: Θλίψη για τον θάνατο του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Ο Γιάννης Βασιλείου ήταν μία σημαντική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Δυτικά, ενώ εκλεγόταν για χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ.  Διετέλεσε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής 2014-2019.

Παιδί της Ελευσίνας

Ο Γιάννης Βασιλείου, παιδί της Ελευσίνας, εκλεγόταν για χρόνια στην ΚΕ του ΣΥΝ κ του ΣΥΡΙΖΑ κ υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση της Δυτ. Αττικής από το 2014 έως το 2019. 

Γεννήθηκε το 1954. Καταγόταν από την Ελευσίνα, ήταν απόφοιτος σχολής Λογιστών, παντρεμένος και είχε δυο παιδιά. Υπήρξε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κ.Σ. της ΚΝΕ, στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Το 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ενώ το 2004 και το 2012 υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον αγαπημένο μας σύντροφο Γιάννη Βασιλείου. Έναν σεμνό και εργατικό αγωνιστή της Αριστεράς και ταυτόχρονα μια σπουδαία μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Δυτική Αττική. Τον ευχαριστούμε για τους αγώνες του, την ανιδιοτελή προσφορά του και το έργο του ως αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής. Θα τον έχουμε στις σκέψεις και στην καρδιά μας, σε κάθε μάχη που θα δίνουμε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ρένα Δούρου: Ο Γιάννης Βασιλείου ήταν μπροστάρης πάντα στους αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του

Με οδύνη η Δύναμη Ζωής αποχαιρετά τον Γιάννη Βασιλείου, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, έναν συνεπή αγωνιστή της Αριστεράς και της Αυτοδιοίκησης που τίμησε με την παρουσία του την Παράταξή μας αφήνοντας σπουδαίο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Γιάννη, αυτόν τον ξεχωριστό σύντροφό μας, θα τον θυμόμαστε για τη σεμνότητα, το ήθος και την αφοσίωση του στην Αριστερά και την Αυτοδιοίκηση. Με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, μας τίμησε με την παρουσία, την συνεργασία, τις γνώσεις και την προσφορά του. Είχε τη δική του, ξεχωριστή, συμβολή στο έργο της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στη Δυτική Αττική. Ο σύντροφός μας υπήρξε επί δεκαετίες στρατευμένος στο χώρο της Αριστεράς και στα ιδανικά της, παλεύοντας για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, για την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα και την κοινωνική απελευθέρωση. Βαθύς γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την υπηρέτησε με πάθος ως αιρετός για χρόνια σε επίπεδο Νομαρχίας και Περιφέρειας.

Πάντα με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στην πόλη της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής, τον τόπο του. Τον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε με την οικογένεια του. Ο Γιάννης Βασιλείου ήταν μπροστάρης πάντα στους αγώνες για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του, για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών της περιοχής, την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων. Την πολύτιμη παρακαταθήκη του έχουμε χρέος μας να συνεχίσουμε, τιμώντας έτσι τη μνήμη του” δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά του Ξανθή και Δημήτρη, τη σύζυγό του Βούλα και τους οικείους του.

Αργύρης Οικονόμου: Ο Γιάννης Βασιλείου αγάπησε την Ελευσίνα

Τον Γιάννη Βασιλείου αποχαιρέτησε ο δήμαρχος Ελευσίνας κος Αργύρης Οικονόμου με την παρακάτω ανακοίνωση:

Αποχαιρετώ με βαθιά συγκίνηση τον πρώην Αντινομάρχη Δυτικής Αττικης Γιάννη Βασιλείου. Έναν άνθρωπο που γνώριζα από παιδί και που οι οικογένειες μας ήταν βαθιά συνδεδεμένες. Ο Γιάννης Βασιλείου, υπήρξε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κ.Σ. της ΚΝΕ και στην συνέχεια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Διετέλεσε πολλά χρόνια Νομαρχιακός και Περιφερειακος Σύμβουλος, ενώ την περίοδο 2014-2019 διατέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής.

Ο Γιάννης αγάπησε την Ελευσίνα, προσέφερε σε αυτήν, πρωτοστάτησε στην λύση των περιβαλλοντικών και εργασιακών της προβλημάτων. Ο Γιάννης, ο Γιαννάκης όπως όλοι τον αποκαλούσαμε, παρέμεινε μέχρι τέλος πιστός στις Αξίες και στα Ιδανικά του, μη κάνοντας εκπτώσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button