ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση του Αποστόλη Θεοφίλη για την “απειλή σύρραξης” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Απόστολος Θεοφίλης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά!», απαντά σε δημοσίευμά μας σχετικά με το επίπεδο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου (Πόλωση και τυφλές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου).  

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ σας αναφορικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σημειώνετε χαρακτηριστικά «ενώ η κατάσταση στο τέλος της συνεδρίασης εκτραχύνθηκε τόσο, ώστε απειλήθηκε ακόμη και σύρραξη μεταξύ Γιάννη Κέντρη και Αποστόλη Θεοφίλη

Καταρχήν, την ώρα που η υποτιθέμενη «σύρραξη» λάμβανε χώρα, ο δημοσιογράφος που «κάλυπτε» την συνεδρίαση για λογαριασμό της εφημερίδας σας είχε αποχωρήσει.

Και συνεπώς το ρεπορτάζ στηρίχτηκε σε πηγές πληροφόρησης, εντός των παρευρισκόμενων, χωρίς να ζητηθεί  εκ των προτέρων  η άποψη μου.

Θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετα, ότι αυτό έγινε εκ μέρους σας από κεκτημένη ταχύτητα και όχι από πρόθεση.

Αλλά ας πάμε στην ουσία της «υπόθεσης», για να πραγματοποιηθεί σύρραξη χρειάζονται δύο και όχι οι φωνασκίες και οι απειλητικές κινήσεις προς το μέρος μου από τον κ. Κέντρη  για μια χιουμοριστική παρότρυνση (!) προς τον δήμαρχο να τον αξιοποιήσει στο μέλλον ως Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που εκείνος είχε καταλάβει αυτοβούλως θέση δίπλα του (στις θέσεις που κάθεται το Προεδρείο) χωρίς να το προβλέπει ο σχετικός κανονισμός για τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Όμως ένα πολιτικό χιούμορ, όχι και τόσο μακρινό από την πραγματικότητα, μιας και στην κορυφαία διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού ο τελευταίος στήριξε με ψήφο εμπιστοσύνης την δημοτική αρχή Ντηνιακού.

Ο καθένας άλλωστε έχει το δικαίωμα να κάνει τις πολιτικές επιλογές του και κρίνεται για αυτές από τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι είχα ανακοινώσει ήδη την αποχώρηση της δημοτικής μας παράταξης και μάζευα με ηρεμία τα πράγματα μου για να αποχωρήσω από την αίθουσα, όταν είδα να κινείται απειλητικά με φωνές και γραφικές εκφράσεις (που δεν είναι της αισθητικής μου να δημοσιοποιήσω) ο κ. Κέντρης.

Χωρίς να πτοηθώ η να συμμετέχω σε κανένα είδους διάλογο ή αντέγκληση μαζί του, ολοκλήρωσα την διαδικασία ομαλής μου αποχώρησης  με την ταυτόχρονη διασφάλιση της σωματικής μου ακεραιότητας από την αίθουσα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά ψηλός και νέος ακόμη και αυτό έγινε σχετικά εύκολα.

Βέβαια, εντύπωση μου έκαναν τα ταχύτατα αντανακλαστικά συναδέλφου της πλειοψηφίας που σηκώθηκε είναι αλήθεια πριν καν ξεκινήσει η «σύρραξη».

Αφού τον ευχαριστήσω και δημόσια, θα τον ρωτήσω με την πρώτη ευκαιρία, το «μυστικό» της ταχύτητας του (ίσως οφείλεται σε κάποια γυμναστική άσκηση που θα βοηθήσει και εμένα στο μέλλον).

Και για να είμαι ειλικρινής αυτό θα το κάνω γιατί δεν πιστεύω ότι ήταν «στημένο» το περιστατικό με στόχο να «τσιμπήσω».

Μάλλον ήταν ένα από τα συνηθισμένα πολιτικά “σοού” του κ. Κέντρη.

Έτσι δεν υπήρξε κανένα παρατράγουδο και έπεσε στο κενό, η προσπάθεια γνωστών πολιτικών «κύκλων» της συμπολίτευσης να παρουσιάσουν ένα αστείο με «σύρραξη» στοχεύοντας σε έναν επικοινωνιακό «συμψηφισμό» με την αλαζονική συμπεριφορά -κατά την διάρκεια της συνεδρίασης- του δημάρχου.

Και αυτήν ήταν όλη η υποτιθέμενη  «σύρραξη» που όχι μόνο δεν έγινε αλλά δεν ξεκίνησε καν (τουλάχιστον από πλευράς μου).

Βέβαια, από το συνολικό σας ρεπορτάζ, τίθεται ένα θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο δυστυχώς έχει για βάση μια σειρά γεγονότων που έχουν αρνητικό πρωταγωνιστή την τωρινή δημοτική αρχή και ένα σαφέστατο ΓΙΑΤΙ έχει την μεγάλη ευθύνη για αυτήν την «μπαχαλοποιήση» της τοπικής πολιτικής ζωής.

Γιατί δεν μπορεί ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός να στέλνει εξώδικα και να απειλεί με μηνύσεις έναν επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης (στην συγκεκριμένη περίπτωση εμένα) γιατί τόλμησε να του ασκήσει  κριτική με δημοσιοποιημένες αποφάσεις της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» σχετικά με απευθείας αναθέσεις συνολικής αξίας 39.476€ σε προεκλογικό συνεργάτη που του κατασκεύασε  τόσο τον ιστότοπο τον δικό του όσο και της παράταξης του, (www.diniakos.gr και το www.haidari-agenda.gr) χωρίς να απαντά για την «ταμπακιέρα».

Γιατί δεν μπορεί ένας δήμαρχος να λειτουργεί με ύφος «ανακριτή» λέγοντας μου ότι «η τοποθέτηση σας είναι μαρτυρική κατάθεση» (!) εν ώρα συμβουλίου.

Γιατί δεν μπορεί ένας δήμαρχος να αξιολογεί έναν προεκλογικό συνεργάτη ως τον καλύτερο και να του αναθέτει (με απευθείας αναθέσεις) εργασίες του δήμου χωρίς καν στοιχειώδη διαγωνιστική διαδικασία δημιουργώντας μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής.

Γιατί ότι είναι νόμιμο και νομότυπο, δεν είναι πάντοτε ηθικό για μια δημοτική αρχή που θέλει να λέγεται διάφανη.

Γιατί φέραμε ως δημοτική παράταξη με ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη ειδικού συμβούλου με ορισμό αντικειμένου την «Κοινωνία των Πολιτών και τον εθελοντισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ενώ  ο ίδιος φέρεται να διατηρεί εταιρεία Ψηφιακών Υπηρεσιών και υπάρχει ζήτημα με το ασυμβίβαστο μεταξύ ελεύθερου επαγγελματία και ειδικού συνεργάτη δημάρχου.

Γιατί για το καθεστώς των ειδικών  συμβούλων δημάρχου, φαίνεται ότι δεν ισχύει η κακή οικονομική κατάσταση του δήμου.

Γιατί δεν μπορεί ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός να απειλεί εν μέσω συνεδρίασης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο με μηνύσεις λαμβάνοντας την κριτική και την αντίθετη άποψη ως συκοφαντία.

Γιατί δεν μπορεί ο Προέδρος του δημοτικού συμβουλίου να απειλεί ότι θα φέρει την Αστυνομία σε δημότες εν ώρα δημοτικού συμβουλίου.

Γιατί δεν μπορεί την ώρα που η πόλη, έχει σοβαρότατα προβλήματα να ασχολείται ο δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την σύνταξη εξωδίκου στην αντιπολίτευση και σε μέσο ενημέρωσης  και να το ομολογεί απροκάλυπτα ο δήμαρχος στην συνεδρίαση του συμβουλίου(!).

Γιατί δεν μπορεί ένας δήμαρχος που ζητούσε διαχειριστικούς ελέγχους εδώ και έξι χρόνια και κράδαινε την σημαία της κάθαρσης και της διαφάνειας, «δηλητηριάζοντας» τον τοπικό βίο, να δίνει την εντύπωση ότι δίνει δουλειές του δήμου σε προεκλογικούς συνεργάτες και να το παραδέχεται με τον πλέον κυνικό τρόπο τόσο στο συμβούλιο αλλά όσο και στο εξώδικο που μόλις έχει στείλει.

Μέσα σε πέντε μόλις μήνες, το υποτιθέμενο «νέο» της απειρίας αποδεικνύεται το έμπειρο «παλιό» στα ρουσφέτια, στις προσλήψεις αποτυχόντων συμβούλων σε θέσεις ειδικών συνεργατών δημάρχου, στις απευθείας αναθέσεις σε προεκλογικούς συνεργάτες και στις μισθολογικές αναβαθμίσεις στελεχών (πάλι αποτυχόντων υποψήφιων συμβούλων) στην δημοτική επιχείρηση.

Με λίγα λόγια, για την σημερινή διοίκηση του δήμου το «λεφτά δεν υπάρχουν» για τα σχολεία της πόλης, για τις διαβάσεις, τον φωτισμό, τα πεζοδρόμια, τις λακκούβες μετατρέπεται την ίδια ώρα σε «λεφτά υπάρχουν» για απευθείας αναθέσεις στους προεκλογικούς συνεργάτες.

Και μέσα σε όλα αυτά, η δημοτική αρχή Ντηνιακού επιλέγει να «διοικήσει» την πόλη όχι με λύσεις αλλά με μηνύσεις.

Επιλέγει την τακτική της πολιτικής εξαπάτησης των Χαϊδαριωτών για να «αποδράσει» από τις «φανταστικές» μακέτες της προεκλογικής περιόδου.

Επιλέγει να «τσουβάλιασει» τους πάντες με μια απίστευτη πολιτική «κατινολογία» γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιπαράθεση με υγιή επιχειρήματα.

Διχάζει για να «σταθεί» ως δήμαρχος γιατί πολύ απλά  δεν διαθέτει σύγχρονο πολιτικό λόγο και αυτοδιοικητικό όραμα.

Δυστυχώς για την πόλη, διαφαίνεται από τα πρώτα κιόλας βήματα, ότι το «άλογο»  δεν «τραβάει».

Το «μάρμαρο» της ανικανότητας του, όμως δεν θα επιτρέψουμε να το πληρώσουν οι πολίτες αλλά εκείνος που εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους Χαϊδαριώτες «ψιλό γαζί».

Και αυτός δεν είναι άλλος, από τον σημερινό δήμαρχο.

#Με ψέματα ΞΑΝΑ_ΗΡΘΑΝ#

#Με ψέματα ΞΑΝΑ­­_ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ#

ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Η παρέμβαση του κ. Θεοφίλη μας επιτρέπει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που ξεκινήσαμε την “σταυροφορία” για την αναβίβαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου σε επίπεδο λειτουργίας που θα υπηρετεί την δημοκρατία και την πόλη. Για την ιστορία, αν και μικρή σημασία έχει μέσα στο όλο σκηνικό απαξίωσης, δεν μιλήσαμε πουθενά για “σύρραξη που λάμβανε χώρα”, όπως μας αποδίδει, αλλά για “απειλή σύρραξης”, την οποία από τη σκοπιά του περιγράφει γλαφυρά και τον ευχαριστούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Πόλωση και τυφλές συγκρούσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου      //      “Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή και πρωτίστως ο ίδιος ο δήμαρχος”     //     Ώρα μηδέν για το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου     //   Ένας μαθητής σχολιάζει τον πόλεμο στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου      //      “Χαοτική κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button