ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, τεχνολογικό άλμα – Στη Βαρκελώνη για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

 

Γνωστικά εφόδια και επαγγελματικά προσόντα με στόχευση στις νέες τεχνολογίες  αποκτούν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ελευσίνας, με τη συμμετοχή σε ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει πρόσφατη δεκαπενθήμερη επίσκεψη στη Βαρκελώνη, με αντικείμενο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Με τέτοιες δραστηριότητες το δημόσιο σχολείο αναβαθμίζεται και η τεχνική εκπαίδευση μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τεχνολογικού μέλλοντος.

2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, τεχνολογικό άλμα - Στη Βαρκελώνη για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 1

Στο πολυήμερο ταξίδι πήραν μέρος 15 μαθητές (Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Τομέα) και 10 εκπαιδευτικοί αντίστοιχων ειδικοτήτων, στο πρόγραμμα κινητικότητας με τίτλο: «Τεχνολογίες Φόρτισης και αποθήκευσης ηλεκτρικής Ενέργειας  Υβριδικών και Ηλεκτρικών οχημάτων: Ανάπτυξη δεξιοτήτων εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών σε τεχνολογίες οχημάτων και πρωτοτύπων».

Τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά πωλήσεων υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, η διαρκής εξέλιξη αυτών απ’ όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και η επέκταση του δικτύου φόρτισης στην Ευρώπη με ταχύτατους ρυθμούς, προοιωνίζονται την δημιουργία μιας δυναμικής αγοράς εργασίας, με ραγδαία ανάπτυξη και δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, που θα απαιτούν εξειδικευμένους επαγγελματίες για την συντήρηση/έλεγχο/επισκευή των υβριδικών/ηλεκτρικών οχημάτων και για την κατασκευή/συντήρηση των υποδομών και εγκαταστάσεων φόρτισής τους. 

2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, τεχνολογικό άλμα - Στη Βαρκελώνη για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 3

Το πρόγραμμα κατάρτισης των μαθητών (7-22 Mαρτίου 2018) και των καθηγητών (14-22 Μαρτίου 2018) περιλάμβανε, εκτός από θεωρητικά μαθήματα, επισκέψεις στην αυτοκινητοβιομηχανία SEAT (παρακολούθηση γραμμής παραγωγής υβριδικού οχήματος), στο Πολυτεχνείο (παρακολούθηση κατασκευής πρωτοτύπου ηλεκτρικού οχήματος και μηχανής της φόρμουλας 1), στις εγκαταστάσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της φόρμουλας 1 και σε εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων, ο στόλος της οποίας απαρτίζεται κατά το 25% από ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα και μουσεία της περιοχής.

2ο ΕΠΑΛ Ελευσίνας, τεχνολογικό άλμα - Στη Βαρκελώνη για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 5Οι στόχοι του προγράμματος για ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών και εκπαιδευτικών στην εν λόγω τεχνολογία και συνεπώς ισχυροποίηση του βιογραφικού τους, αλλά και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και επαγγελματικής συμπεριφοράς σε σύγχρονους ευρωπαϊκούς εργασιακούς χώρους, επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες άδραξαν την ευκαιρία για βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων και ήρθαν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό, αναπτύσσοντας  έτσι το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Επιπροσθέτως οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, θα επικαιροποιήσουν το πρόγραμμα σπουδών των αντίστοιχων ειδικοτήτων (Τεχνικών Οχημάτων και Ηλεκτρολόγων), με σχετικό περιεχόμενο στις συγκεκριμένες τεχνολογίες, δημιουργώντας 8 νέες εργαστηριακές ασκήσεις που θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (Moodle) του σχολείου, γεγονός που θα  αποτελέσει προστιθέμενη αξία για  το 2ο ΕΠΑ.Λ.

Το σχολείο ακολουθεί απογευματινό (ωράριο 3.45 – 8.30 μμ.). Για πληροφορίες  και εγγραφές 210 5543443.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button