ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης

Είκοσι βιομηχανικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα (υφιστάμενα και νέα), εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται σε 44.216.367,83 ευρώ, σηματοδοτώντας έναν ισχυρό οικονομικό και αναπτυξιακό καταλύτη για την Εθνική Οικονομία.  Η πρωτοβουλία, υλοποιούμενη από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ως φορείς υλοποίησης του Προγράμματος Κρατικής Ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα», αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης και την ενδυνάμωση της βιομηχανικής παραγωγής, το οποίο εντάσσεται στην ολοκληρωμένη στρατηγική του Υπουργείου Ανάπτυξης για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της βιομηχανίας.

Οι εγκεκριμένες προτάσεις περιλαμβάνουν Βιομηχανικές Περιοχές σε Λαμία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Κιλκίς, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες, Καρδίτσα, Λάρισα, Μελιγαλά, Πάτρα, Δράμα, Κομοτηνή και τα Επιχειρηματικά Πάρκα Σχιστού, Οινοφύτων, Αλμυρού και Κορίνθου.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. ‘Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου τόνισε τη σημασία του έργου ως καίριο βήμα για την επίτευξη του στόχου της ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας.

Όπως δήλωσε, «η υλοποίηση της δράσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας, της επιχειρηματικότητας, αλλά και της απασχόλησης, με αύξηση των θέσεων εργασίας, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα πιο πράσινο και ψηφιακά εξελιγμένο βιομηχανικό τοπίο».

Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού

Στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού είναι εγκατεστημένες παραγωγικές μονάδες υψηλής τεχνολογίας

Παραγωγικές μονάδες με εξειδίκευση στις μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, ψυκτικές, ξυλουργικές, ελασματουργικές, σωληνουργικές, μεταλλουργικές, ναυπηγικές, επισκευαστικές εργασίες. Επίσης λειτουργούν επιχειρήσεις επισκευής και επιθεώρησης σωστικών μέσων, χυτηρίων ψευδαργύρου, αλουμινίου, ορείχαλκου, κατασκευής και επισκευής ελίκων, λεβήτων, εξαρτημάτων, συσσωρευτών, κλιματιστικών, παραγωγής ανοδίων κλπ.

Το Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού δημιουργήθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1990, με πρωτοβουλία της ΕΤΒΑ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button