ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μπορούμε να αλλάζουμε δύο καταλύτες το μήνα;”

Ο κ. Β.Λ. έστειλε μήνυμα για κλοπή καταλύτη στην εφημερίδα μας, εκφράζοντας την απελπισία του για την οικονομική ζημιά και ζητώντας περισσότερες περιπολίες:

“Χθες το βράδυ στο Χαϊδάρι (σσ 2 Αυγούστου) και πιο συγκεκριμένα στα στα Κουνέλια έκλεψαν τον καταλύτη απ’ το αμάξι της μητέρας μου.
Μιλάμε για μεγάλο κόστος αντικατάστασης και δε γίνεται να κάνουμε και κάτι ώστε να μην ξαναγίνει, δεν υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ. Μόνο αν τυχόν γινόντουσαν περισσότερες περιπολίες…”.

Ακολούθησε μια συζήτηση με τον αναγνώστη μας, που έχει αξία να δημοσιοποιηθεί, καθώς αφορά μια σημαντική πτυχή της ζωής μας, που έχει να κάνει με την ασφάλεια:

Χαϊδάρι Σήμερα: Δυστυχώς, ζούμε μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Στην πόλη μας κλέβουν περίπου 3 καταλύτες κάθε βράδυ και μάλιστα τώρα που τα περιστατικά έχουν κάπως μειωθεί. Η τοπική Αστυνομία βρίσκεται υπό μείωση του δυναμικού της. Έχουμε κάνει πολλά άρθρα γι’ αυτά, αλλά δεν γίνεται τίποτε.

Β.Λ.: Αν έχουν βάλει στο μάτι την περιοχή μας και η αστυνομία δεν μπορεί, τι θα γίνει… θα δίνουμε δύο φορές το μήνα από 250 ευρώ για καταλύτη;

Χ.Σ. Να ξέρετε ότι και οι αξιωματικοί στην πόλη μας, αλλά και ο Δήμος, κάνουν προσπάθεια να ενισχυθεί το Τμήμα και η Ασφάλεια. Αλλά δεν είναι στο χέρι τους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προτιμά μια επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, που δεν δίνει λύσεις.

Β.Λ.: Προτείνετε να καλέσω την αστυνομία ή είναι παντελώς άσκοπο;

Χ.Σ.: Βεβαίως και να το δηλώσετε. Η πληροφορία είναι πάντα χρήσιμη. Όταν δεν δηλώνουμε κλοπές και διαρρήξεις, βγαίνουν οι υπουργοί και παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία για δήθεν μείωση της εγκληματικότητας και πανηγυρίζουν για “επιτυχίες”, αφήνοντας τα τμήματα να φυλλορροούν. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει ασπίδα πρόληψης απέναντι στην εγκληματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button