ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ

Ιερού Λόχου, σήμερα τα ξημερώματα. Ένα ορμητικό ποτάμι ύψους μισού μέτρου, καταστρέφει τις περιουσίες των κατοίκων.

Η σφοδρότατη νυχτερινή βροχόπτωση, που έπληξε τις δυτικές συνοικίες, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο Χαϊδάρι, ευτυχώς όχι και θύματα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, δεκάδες υπόγεια και ισόγεια πλημμύρισαν, περιουσίες εξανεμίστηκαν.

Πυροσβέστες προσπαθούν να ελευθερώσουν τη διασταύρωση Ρίμινι και Φλούντζη. Οι οδηγοί έφταναν ανύποπτοι στη λίμνη, καθώς η Τροχαία δεν είχε διακόψει την κυκλοφορία. Τα αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν είναι δεκάδες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις από πολλά σημεία της πόλης: Αφαία Σκαραμαγκά (σημειώθηκε λασπορροή που εισέβαλε σε σπίτια), Δαφνί, Αγνωνιστών Στρατοπέδου, Αστυθέα. Πέρα από κάθε όριο όμως είναι η καταστροφή στην περιοχή Ρίμινι, Φλουντζή, Ιερού Λόχου, όπου ο ορμητικός χείμαρος που κατέβηκε από το βουνό, μέσα από το Στρατόπεδο, σάρωσε στο διάβα του ό,τι βρήκε, παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα, απέκλεισε το Αττικό Νοσοκομείο, πλημμύρισε πολλά υπόγεια πάρκινγ, κατέστρεψε μηχανολογικό εξοπλισμό καταστημάτων και πολυκατοικών, απείλησε τη ζωή των κατοίκων της Ιερού Λόχου.

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 2
Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από την είσοδο του Στρατοπέδου και μετά από δεκάδες μέτρα καρφώθηκε στη μάντρα της Ιερού Λόχου. Δείγμα της μανίας του νερού.

 

Αντλητικό της Πυροσβεστικής αδειάζει τα νερά, ύψους δύο μέτρων, από υπόγειο πολυκατοικίας της οδού Φλουντζή.. Στο συγκερκιμένο υπόγειο ήταν σταθεμευμένα 15 αυτοκίνητα. Ακόμα σκεπάστηκαν από τα νερά η εγκατάσταση του καλοριφέρ, του ασανσέρ και αποθήκες των ενοίκων.

 

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 4
Η παιδική χαρά της Ιερού Λόχου.

 

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 6
Το νοικοκυριό της κυρίας Παρασκευής Μανταλόβα, στην Ιερού Λόχου, καταστράφηκε από τα νερά του χειμάρρου. Την ίδια έβγαλαν από το ημιυπόγειο σπίτι της οι γείτονες.

 

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 8
Ο δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας στον τόπο της καταστροφής. Απόδίδει τις ευθύνες στην αμέλεια του ΥΕΘΑ να κάνει έργα συγκέντρωσης των υδάτων μέσα στο Στρατόπεδο.

 

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 10
Πλημμυρισμένο το υπόγειο της SEAT Autolux, στην Λ. Αθηνών. Ο ιδιοκτήτης κ. Αλεξανδρόπουλος μάς είπε ότι  το ρεύμα της Λ. Αθηνών προς Δαφνί είχε μετατραπεί σε ποτάμι πλάτους 15 μέτρων, που πλημμύρισε όλα τα παρακείμενα υπόγεια.

 

Βιβλική καταστροφή στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή. Εικόνες και ρεπορτάζ 12
Το υπόγειο του Σκλαβενίτη, στη Λ. Αθηνών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button