ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πάμε για μπάνιο: Κατάλληλα – ακατάλληλα νερά σε Μ. Πεύκο, Λουτρόπυργο, Κινέτα, Αγ. Θεοδώρους, Λουτράκι, Αλεποχώρι, Σχίνο, Ψάθα

Η προτροπή “πάμε για μπάνιο” προϋποθέτει ασφαλή απόλαυση. Το ΠΑΚΟΕ κάθε χρόνο κάνει διπλές μετρήσεις σε παραλίες της Αττικής -και όχι μόνο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι, και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών(ΠΑΚΟΕ), έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες εντός και εκτός  της Αττικής. Κατάλληλες – Ακατάλληλες παραλίες, για το 2023, λοιπόν, για κοντινές εξορμήσεις.

Πώς γίνονται οι δειγματοληψίες
των νερών κολύμβησης στις παραλίες

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄ αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι δειγματοληψίες για την Αττική ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν στις 6 Μαΐου. Για τις εκτός Αττικής έγιναν στο διάστημα 8-18 Μαΐου.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κλπ.

Πάμε για μπάνιο... Κινέτα.
Πάμε για μπάνιο… Κινέτα.

Πάμε για μπάνιο

Πίνακας θέσεων δειγματοληψίας και αποτελεσμάτων μικροβιακών αναλύσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) σε νερά περιοχών από Λουτρόπυργο μέχρι Λουτράκι:

Πάμε για μπάνιο: Κατάλληλα – ακατάλληλα νερά σε Μ. Πεύκο, Λουτρόπυργο, Κινέτα, Αγ. Θεοδώρους, Λουτράκι, Αλεποχώρι, Σχίνο, Ψάθα 3
Πάμε για μπάνιο: Κατάλληλα – ακατάλληλα νερά σε Μ. Πεύκο, Λουτρόπυργο, Κινέτα, Αγ. Θεοδώρους, Λουτράκι, Αλεποχώρι, Σχίνο, Ψάθα 5

Στοιχεία για 226 παραλίες στην Αττικής και 445 εκτός Αττικής μπορείς να δεις εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button