ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Μπαμπά βάλε ζώνη και μην τρέχεις» – Εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στην ενημερωτική ημερίδα που παρακολούθησαν με θέμα την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την εκαπιδευτική κοινότητα και το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος της κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι μαθητές της Δ’ Τάξης παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το πρόγραμμα που επεξεργάζονταν για ένα ολόκληρο έτος με τη δασκάλα τους, κ. Κυριακή Μωραΐτη, και είχε τίτλο «Ασφαλώς κυκλοφορώ». Μέσα από μια σειρά εικόνων (slides) εξηγούσαν στους συμμαθητές τους τα σήματα της Τροχαίας, τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσει η παραβίασή τους. Ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά είχε η αναφορά στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

«Μπαμπά βάλε ζώνη και μην τρέχεις»

Ομιλητές ήταν ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου, Κώστας Παχής, και δύο νεαρά στελέχη της ίδιας υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη σημασία της διάβασης πεζών, της χρήσης του κράνους από τους δικυκλιστές και της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Μίλησαν ακόμα για τους κινδύνους που κρύβουν τυχόν αντεγκλήσεις των οδηγών, η παραβίαση της προβλεπόμενης προτεραιότητας, η παράνομη στάθμευση και η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς κινούμενων οχημάτων.

Τα παιδιά τους άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν τα ερωτήματα τους. Τους μετέφεραν μάλιστα και προσωπικές τους εμπειρίες. Για παράδειγμα ένα παιδί διηγήθηκε το εξής περιστατικό: Επέβαινε στο αυτοκίνητο με τους γονείς του και κινδύνεψαν να συγκρουστούν με άλλο όχημα, λόγω παραβίασης ενός STOP.

«Μπαμπά βάλε ζώνη και μην τρέχεις» - Εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου 3

Τα παιδιά υποσχέθηκαν στους δασκάλους και τους αστυνομικούς πως θα είναι πρεσβευτές της καλής οδικής συμπεριφοράς στους γονείς τους και σε συγγενικά τους πρόσωπα. Θα τους υπενθυμίζουν πάντα πριν ξεκινήσουν να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας, να τηρούν κατά γράμμα τον Κ.Ο.Κ και να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα.

Στη συνέχεια οι μαθητές βγήκαν στο προαύλιο, όπου οι αστυνομικοί με προθυμία τους ξενάγησαν σε ένα περιπολικό. Τους εξήγησαν τα συστήματα λειτουργίας του και τη χρήση του κινούμενου φάρου. Μάλιστα τους μελλοντικούς οδηγούς ενθουσίασε η αναπαράσταση της σύλληψης, για λόγους προστασίας του ίδιου και των γύρω του, ενός μεθυσμένου πριν βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του.

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι μπόμπιρες του 11ου Νηπιαγωγείου, που στεγάζεται με το 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button