ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Χαϊδάρι: Την περιπέτεια της ζωής της έζησε χτες το πρωί μια γιαγιά

Ο γιος τής 85χρονης γυναίκας διηγείται στο “Χαϊδάρι Σήμερα” όσα πέρασε η άτυχη γυναίκα κάτω από την αφόρητη ψυχολογική πίεση των απατεώνων, που την υποχρέωσαν σε ένα μαραθώνιο στην Αθήνα κάτω από συνθήκες φοβερού άγχους, ο οποίος τερματίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα και την ευαισθησία μιας τραπεζικής υπαλλήλου στο Σύνταγμα. “Γράψτε τα, μήπως γλιτώσουμε κάποιον/α από την επόμενη περιπέτεια”, μάς είπε ο συνομιλητής μας, σημειώνοντας πάντως ότι η μητέρα του ήταν ενήμερη για τις μεθόδους των απατεώνων, αλλά έχουν τόσο μεγάλη πειθώ, που καταφέρνουν να “βάζουν στο χέρι” κάποιον ηλικιωμένο.

Όπως μάθαμε και από άλλους συμπολίτες μας τι τελευταίες ημέρες υπήρξε και πάλι μπαράζ τηλεφωνημάτων στο Χαϊδάρι του τύπου “η κόρη σου έπεσε θύμα τροχαίου” ή κάτι τέτοιο (προφανώς όταν έρχεται η “σειρά” μιας περιοχής, το “συνεργείο για τις εισπράξεις” περιμένει ακροβολισμένο κάπου στην πόλη).

Ένα τέτοιο τηλεφώνημα στο κινητό της δέχτηκε η κυρία στην οποία αναφερόμαστε, η οποία όμως έκπληκτη άκουσε να αναφέρει ο συνομιλητής της το όνομα της κόρης της. Της είπε ότι αυτή χτύπησε ένα κοριτσάκι με το αυτοκίνητο και της έκοψαν τον πόδι, οπότε πρέπει να δώσει 90.000 ευρώ στους γονείς του παιδιού για να μην κάνουν μήνυση, που μπορεί να οδηγήσει σε 15 χρόνια φυλάκιση…

Η 85χρονη πιάστηκε στο “δόκανο”. Πανικοβλήθηκε και από τη στιγμή αυτή έγινε όργανο των απατεώνων. Τους είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα και αυτοί την υποχρέωσαν να πάρει τα κοσμήματά της και το τραπεζικό της βιβλιάριο της και να μπει σε ταξί για το Μεταξουργείο, πάντα με το κινητό τηλέφωνο ανοιχτό. Εκεί άφησε τα κοσμήματα σε έναν κάδο. Την κάλεσαν να πάρει άλλο ταξί και να κατευθυνθεί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Σύνταγμα. Η γυναίκα είχε κατακουραστεί πια.

Μπήκε στην τράπεζα και κατευθύνθηκε στο ταμείο. Ζήτησε όλα τα χρήματα που περιείχε ο λογαριασμός (3.500 ευρώ). Η υπάλληλος την είδε σε κακή κατάσταση, την ρώτησε αν είναι καλά. Υποπτεύθηκε ότι κάτι συμβαίνει. Την έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα και κατάφερε να πάρει από τη γιαγιά το τηλέφωνο των παιδιών της. Εκεί τελείωσε το σκληρό δίωρο για την ηλικιωμένη γυναίκα, που την έφερε στα όριά της.

Όλα όσα γράφουμε είναι πια γνωστά σε όλους. Αποδεικνύεται όμως ότι το “φροντιστήριο” σε ηλικιωμένους γονείς δεν είναι πάντα αρκετό. Ίσως πρέπει να προσπαθήσουμε αλλιώς να αντιμετωπίσουμε τους αδίστακτους απατεώνες.

Όταν κάποιος δεχτεί τέτοιου τηλέφωνο στο σπίτι του πρέπει να ξέρει ότι το ίδιο γίνεται την ίδια ώρα και σε άλλα σπίτια, στην ίδια πόλη. Άρα ας μην αρκεστεί να σιχτιρίσει τους κακοποιούς. Ένα τηλέφωνο στην Αστυνομία για ενημέρωση ίσως δώσει “συναγερμό”. Επίσης η κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αποστολή ενός σχετικού μηνύματος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ίσως βοηθήσει μια; άλλη οικογένεια, στη λογική “γιαγιά μπορεί σε λίγη ώρα να πάρει κάποιος τηλέφωνο και να σου πει … μην τον πιστέψεις. Όλα είναι καλά”.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. σχετικά με τη τελευταία παράγραφο:
    θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς λειτουργεί η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?;
    αν ναι συνεχίστε να διαβάζετε…αν όχι συνεχίστε στο όμορφο όνειρό σας ΟΚ

    μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε αλλά η μόνη λύση σε αυτό είναι να αφυπνίσουμε τους ηλικιωμένους & να μην κάνουν τίποτα αν πρώτα δεν μιλήσουνε με τα οικεία τους πρόσωπα. πρέπει να ναι ΠΑΝΤΟΤΕ σε ετοιμότητα ΟΧΙ μόνο εκτάκτως αν υπάρχει περιοδικά κάποια έξαρση αυτό δεν μας γλυτώνει που λέτε!

    όπως και στα τροχαία αν αυτός που σας έκλεισε δεν είχε επαφή με το όχημά σας δεν διώκετε ακόμα κι αν έχετε μαρτυρες ότι σας έκλεισε, έτρεχε & οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα! τρέχα γύρευε
    επίσης έχει τύχει να βρω σελίδες πωλήσεων από απατεώνες με τιμές αρκετά δελεαστικές από ανύπαρκτα καταστήματα και φυσικά τα έστειλα εγγράφως στο αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ, το αποτέλεσμα είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ αν δεν εξαπατήθηκα ήδη, δηλαδή πρέπει να αγοράσω κάτι πρώτα να τα χάσω & μετά

    εντάξει αγαπητοί?;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button