ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο σοβαρός σχεδιασμός φέρνει νίκες – Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δρομολογήσει το νέο ‘81”

Ο σοβαρός σχεδιασμός συνδυασμένος με σωστή διοίκηση και επιλεγμένες κινήσεις, είναι τα συστατικά που φέρνουν τις επιτυχίες, υποστηρίζει ο Ηρακλής Δρούλιας, σχολιάζοντας τη φετινή πορεία του αγαπημένου του Ολυμπιακού. Μήπως τα ίδια δεν ισχύουν και στην πολιτική; Πάντως είναι σίγουρος για την επαναφορά της αγαπημένης του ομάδας στην κορυφή, όπως και αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να δρομολογήσει το “νέο ’81”.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα”, λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, συνεχίζει με πάθος να δίνει “πάσες” στους υποψήφιους βουλευτές του Δυτικού Τομέα Αθηνών για να καταθέτουν ιδέες που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά, εμπλουτίζοντας το “οπλοστάσιο ανάπτυξης” της Δυτικής Αθήνας. Από τον Ηρακλή Δρούλια, υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ήδη έχουμε αποκομίσει πολύτιμες προτάσεις για την ολική μεταμόρφωση της Λεωφόρου Θηβών και τις επεκτάσεις Μετρό. Σήμερα προσθέτει μερικές ακόμη, αλλά μας μιλάει και για το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο του Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και για την αγάπη του που λέγεται Ολυμπιακός. 

Συνέντευξη στον Μάριο Μπούλη

«Εγώ θα έβαζα σε προτεραιότητα την αναμόρφωση της Λεωφόρου Θηβών, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αθηνών, τις επεκτάσεις του Μετρό και την αξιοποίηση των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων που έχουμε με την ανάπλαση της Ιεράς Οδού, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και την αρχαίας διαδρομής και τη δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στο πλάι της και την αξιοποίηση της Μονής Δαφνίου. Με αυτά τα έργα θα μπορούσε η Δυτική Αθήνα να προσελκύσει τουριστική κίνηση από τους επισκέπτες της Αθήνας».

  • Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά από μία δεκαετία πτώσης σε πολύ χαμηλά ποσοστά, φέτος δείχνει να ανακτά ένα μέρος των δυνάμεων του. Πού βασίζεται αυτή η άνοδος;

«Στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πλέον υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι και ικανοί πολιτικοί που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον ελληνικό λαό και να δεσμευτούν ότι αυτά που αναφέρουν πριν τις εκλογές θα τα κάνουν πράξη. Όχι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια σημαντική άνοδο είναι γιατί η χώρα χρειάζεται ένα σημαντικό ανάχωμα ανάμεσα στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο υπηρέτησαν ένα μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο απέτυχε, υπηρέτησαν ένα μοντέλο που θέλει το κράτος λάφυρο του εκάστοτε πρωθυπουργού και της κυβερνητικής εξουσίας.

Αυτό θέλει και μπορεί να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ, γιατί το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε ένα κράτος με αξιοπιστία και διαφάνεια. Ένα κράτος το οποίο θα μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Γι’ αυτό και πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα ισχυρό ποσοστό που θα αποτελέσει την αρχή για την νέα αλλαγή, για τη νέα μεγάλη πολιτική, για το νέο ‘81».

  • Έχετε μία χρόνια σχέση και συνεργασία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Πείτε μου για αυτή τη σχέση και πώς τον βλέπετε ως πολιτικό, πέρα από φίλο;

«Γνωρίζω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το Νίκο Ανδρουλάκη, περίπου 20 χρόνια, από τότε που και εκείνος πήρε το πτυχίο του ως Μηχανικός και ασχολήθηκε με το Τεχνικό Επιμελητήριο στου οποίου τη διοίκηση ήμουν ήδη εκλεγμένος. Πιστεύω ότι είναι ένας σύγχρονος, ευρωπαϊστής πολιτικός που έχει στόχο να επαναφέρει την αξιοπιστία στην πολιτική, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να λαϊκίσει ή να τάξει τα πάντα, όπως έκαναν άλλοι πολιτικοί που ευαγγελίζονται το νέο και διαφορετικό.

Ο σοβαρός σχεδιασμός φέρνει νίκες

Ο Ανδρουλάκης αυτό που λέει, το κάνει πράξη. Έχει στοχοπροσήλωση. Ξέρει πότε πρέπει να συγκρούεται και πότε πρέπει να συνθέτει και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Και όπως ενέπνεε κάποτε τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος πολιτικός για να εμπνεύσει τη σημερινή νεολαία να πιστέψει στην πολιτική».

Τουριστική κίνηση και στη Δυτική Αθήνα

  • Ως ιδιώτης Πολιτικός Μηχανικός, αλλά και με εμπειρία δημόσιας διοίκησης με αντικείμενο τα δημόσια έργα (ΟΣΚ και ΚΤΥΠ) έχετε εκφράσει τις απόψεις σας σχετικά με τις παρεμβάσεις που υποστηρίζετε ότι πρέπει να γίνουν στη Δυτική Αθήνα. Απαριθμείστε μας τα έργα που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα.

«Η Δυτική Αθήνα έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες και κοινωνικές και γεωγραφικές. Είναι περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και παραμελημένη. Υπάρχουν πολλά έργα που θα πρέπει να γίνουν. Χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργήσουν μία καλύτερη εικόνα στις πόλεις.

"Ο σοβαρός σχεδιασμός φέρνει νίκες - Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δρομολογήσει το νέο ‘81" 2

Εγώ θα έβαζα σε προτεραιότητα την αναμόρφωση της Λεωφόρου Θηβών, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αθηνών, τις επεκτάσεις του Μετρό και την αξιοποίηση των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων που έχουμε με την ανάπλαση της Ιεράς Οδού, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων και την αρχαίας διαδρομής και τη δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στο πλάι της και την αξιοποίηση της Μονής Δαφνίου. Με αυτά τα έργα θα μπορούσε η Δυτική Αθήνα να προσελκύσει τουριστική κίνηση από όσους επισκέπτονται την Αθήνα».

τουριστική κίνηση
Ο σοβαρός σχεδιασμός μπορεί να ενισχύσει τα δυνατά σημεία της Δυτικής Αθήνας, όπως ο Διομήδειος Κήπος.
  • Ένας άνθρωπος με ενεργή παρουσία στα κοινά και υποψήφιος βουλευτής, έχει χρόνο για την οικογένεια του;

«Διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει για κάποιον που προσπαθεί ταυτόχρονα να διατηρεί την επαγγελματική του ιδιότητα και να είναι υποψήφιος. Προσπαθείς να έχεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο και προφανώς και αποβαίνει σε βάρος του προσωπικού χρόνου και του χρόνου που πρέπει να αφιερώσεις στην οικογένεια σου. Είναι κάτι που θέλει υπομονή και από τη σύζυγο και από τα παιδιά, γιατί είναι πραγματικά δύσκολο.

Πάντως πολλές φορές η επικοινωνία και η επαφή με τον κόσμο σου δίνει τη δύναμη για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και να τα καταφέρεις και στους τρεις τομείς, αυτόν της πολιτικής, της εργασίας, αλλά και της οικογένειας».

“Ήμουν παρών στα 10 πρώτα Final-4 του Ολυμπιακού!”

  • Την ημέρα των εκλογών διεξάγεται φέτος και ο τελικός του Final-4 στην Ευρωλίγκα και θέλω να επικαλεστώ την αγάπη σας για τον Ολυμπιακό για να μου πείτε δυο λόγια για αυτή την προσπάθεια.

«Ενώ ήμουν παρών στα πρώτα 10 Final-4 του Ολυμπιακού, πλέον έχω back to back απουσία από τις τελικές αναμετρήσεις του. Πέρυσι την περίοδο του Final-4 που συμμετείχε ο Ολυμπιακός, λάμβανε χώρα και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή στην κεντρική επιτροπή. Φέτος είναι οι εκλογές και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να είμαι στο Final-4. Ο φετινός Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ελπίζω να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο Κάουνας. Είναι κάτι που αξίζει, αποπνέει υγεία αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και νομίζω η κατάκτηση του τίτλου θα είναι το επιστέγασμα μας προσπάθειας των τελευταίων ετών που αξίζει έναν τίτλο».

Ο σοβαρός σχεδιασμός, αφετηρία της επιτυχίας

  • Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, τι πήγε λάθος φέτος;

«Η εικόνα του Ολυμπιακού και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά δεν είναι αυτή που θέλουμε. Όμως και στον αθλητισμό, αλλά και σε οποιονδήποτε οργανισμό, θα πρέπει να υπάρχει καλός σχεδιασμός, να γίνονται σοβαρές και μελετημένες κινήσεις. Ειδικά στον αθλητισμό θα πρέπει να κρατάς έναν σταθερό κορμό, να μην αλλάζεις πολλούς προπονητές. Όταν κάνεις το αντίθετο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι θετικό γιατί πας κόντρα στη λογική και του αθλητισμού και της σωστής διοίκησης σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button