ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άλσος Δαφνίου: Θα το πλημμυρίσουμε πάλι το Σαββατοκύριακο; – Εναλλακτικές λύσεις για βόλτα και άσκηση

Ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν σαφής στη σημερινή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού: μπορούμε να βγούμε για περίπατο ή βόλτα στην εξοχή, αλλά μόνοι μας. Ή ανά δύο, με απόσταση 1,5 μέτρου.

Δεν απαγορεύεται λοιπόν αυτή η έξοδος, είναι μία από τις δέκα επιτρεπόμενες, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για όσα γίναμε μάρτυρες το περασμένο σαββατοκύριακο στο Άλσος Δαφνίου: Οι μαζικές συναθροίσεις απαγορεύονται. Λοιπόν, ήταν ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι, με εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- κόσμο. Τι νόημα έχει να τηρήσεις όλη τη βδομάδα καραντίνα και το Σάββατο να βγεις βόλτα με φίλους, συμπεθέρους μπατζανάκηδες, συν γυναιξί και τέκνοις; Αυτό μας λένε να αποφεύγουμε, αυτό ακριβώς κάνουν πολλοί. Αναγκάστηκε ο Δήμος και η Αστυνομία το προηγούμενο ΣΚ να παρέμβουν, γιατί έμοιαζε “με πικνίκ των καλών εποχών”, μας είπε υπάλληλος του Δήμου. 

Αύριο Σάββατο, θα έχει καλό καιρό. Να βγούμε μια βόλτα. Αλλά όπως το λέει ο υπεύθυνος από την κυβέρνηση: Μόνος ο καθένας ή μέχρι δύο, με απόσταση 1,5 μέτρο. Θα πάρουμε και το παιδάκι μας ή θα βγούμε με το σκύλο. Αλλά όχι μεγάλες παρέες, όχι απλωμένοι σε όλο το πλάτος του δασικού δρόμου. Αλλιώς θα απαγορευτούν όλα. Εκεί πρέπει να φτάσουμε; Θα είναι και ντροπή, συν τοις άλλοις.

Και επειδή ζούμε στο Χαϊδάρι, ας σκεφτούμε και κάτι άλλο εκτός από το Άλσος Δαφνίου ή το Θεαθήναι. Υπάρχουν πολλές είσοδοι στο βουνό, ώστε να μην είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο. Οι τακτικοί δρομείς – περιπατητές τις ξέρουν. Ας πάνε από τς απομακρυσμένες, μια και οι περισσότεροι μετακινούνται με το αυτοκίνητο. 

Όσοι δεν είστε τακτικοί στο βουνό, ενδεικτικά μπορείτε να πάτε από:

  • Πίσω από τη Μονή Δαφνίου, προς το όρος Αιγάλεω.
  • Το παλιό  τουριστικό περίπτερο, Εθνική Οδός, προς το όρος Αιγάλεω.
  • Την Κάτω Αφαία, πίσω από το κτήριο της Νέας Παιδείας, προς το όρος Αιγάλεω.
  • Τη Λ. Σχιστού, προς όρος Αιγάλεω.
  • Το Άνω Δάσος, οδός Κατράκη, προς Ποικίλο.
  • Την Αφαία, οδός Ρέας, προς Ποικίλο.  
  • Τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, προς Ποικίλο.
  • Την γέφυρα του Σχιστού, προς Ποικίλο (φροντίστε να παρκάρετε με ασφάλεια, μακριά από τη γέφυρα).

Εναλλακτικές διαδρομές μπορείς να βρεις και εδώ, με εξαίρεση τον Διομήδειο Κήπο, που έχει κλείσει.

Οι διαδρομές είναι μεγάλες και δεν υπάρχει λόγος συνωστισμού. Και όπως είπαμε: Μόνος ο καθένας ή μέχρι δύο, με απόσταση 1,5 μέτρο. Θα πάρουμε και το παιδάκι μας ή θα βγούμε με το σκύλο. Όχι μεγάλες παρέες.

Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι τεστ για τα νέα μέτρα. Ας προσέξουμε, ας πειθαρχήσουμε, για να μην κοπούν όλα…

 

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button